Çayda budama projesi uzatıldı

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, budama projesinin uzatılması için hazırlanan projenin Bakanlar Kurulu’nda imzalanarak kabul...

ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, budama projesinin uzatılması için hazırlanan projenin Bakanlar Kurulu’nda imzalanarak kabul edildiğini açıkladı.
Sütlüoğlu, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 767 bin dekar alan üzerinde yapılan yaş çay tarımında, çaylık alanların rehabilitasyonunu öngören budama projesinin, sona eren süresinin uzatılması için yeni bir proje hazırlandığını belirtti.
Projenin, geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu’nda imzaya açıldığını hatırlatan Sütlüoğlu, “Bakanların ardından Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan da kararı imzaladı. Kararın, Resmi Gazete'de yayınlanması ile budama projesi yürürlüğe girecek. 10 yıl sürecek proje ile çaylık alanlarda 10/1 budama uygulanacak. Uygulama ile 10 dönüm çay tarlası olan bir kişi yılda 1 dönüm alanın budamasını yapacak. Ayrıca, önceki yıllarda budamada dönüm başına bin lira ödenirken, yüzde 50 artışla bu rakam bin 500 liraya yükseltildi.” dedi.
Sütlüoğlu, Hazine kaynaklı yürütülecek projenin, mevcut ÇAYKUR bünyesindeki personelle sürdürüleceğini belirterek, “Bu proje için yeni istihdam düşünmüyoruz. Mevcut personelimiz bu projeyi yürütmek için yeterlidir. Ancak ihtiyaç halinde personel takviyesi düşünülebilir. Fakat şu anda böyle bir çalışma yok.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz