Çaydamar Deresi korkutuyor

ZONGULDAK (İHA) - Zonguldak'ta yazın kokusuyla çevreyi rahatsız eden korkuluksuz Çaydamar Deresi, kışın da yakınındaki ilköğretim okulu öğrencilerini tehdit ediyor.

Çaydamar Mahallesi'nden akan dere, yaz aylarında çekilmez kokusuyla vatandaşları tehdit ederken, kışın suların yol seviyesine kadar yükselmesi nedeniyle yakınında bulunan Mimar Sinan İlköğretim Okulu'nda okuyan bin 100 öğrenciyi korkutuyor. Etrafında hiçbir korkuluğun bulunmaması nedeniyle araç ve yayaların da dereye düşme tehlikesinin bulunduğunu belirten veliler, "Yazın kokudan duramıyoruz. Yaz-kış içine dökülen lağım ve çöplerle çok kötü görüntü oluyor. Kışın suların da kabarmasıyla yol seviyesine kadar yükselen derede korkuluğun bulunmaması tehlike arz ediyor. Derenin yakınında bulunan öğrencilerin okul çıkışında yoğunluk yaşıyor.

Reklam
Reklam

Çocuklarımızın bu yoğunlukta görmeyip dereye düşmesinden korkuyoruz. Bir an önce yetkililerin konuya duyarlık göstermesini bekliyoruz" diye tepki gösterdiler. Birçok arkadaşlarının dereye düşme tehlikesi atlattığını belirten öğrenciler de, "Dereye düşmekten korkuyoruz. Derenin etrafına korkuluk yapılmasını istiyoruz" diyerek yetkililerden yardım istedi.