Çay'dan Kısa Kısa

Çay Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu tarafından resim sergisi açıldı.

Çay Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu tarafından resim sergisi açıldı.

Çay Belediyesi yeni hizmet binası önünde Gazi Mustafa Kemal ilköğretim Okulu, Anadolu Öğretmen Lisesi ile Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencilerinin yaptığı eserlerden oluşan resim sergisi açıldı.

Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okulu folklor ekibi tarafından halk oyunları gösterisinin yapıldığı serginin açılışında konuşan Gazi Mustafa Kemal İlköğretim Okul Müdürü Ahmet Koçer, okulun resim atölyesine sahip tek okul olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Amaçlarının karma resim sergilerinin geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak olduğunu belirten Koçer, şöyle konuştu:

"Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir'. Milletimizin hayat damarlarından birini kopmuş görmek istemiyorsak, bütün sanat dallarını icra etmeye çalışalım ve her branştaki sanatçılarımızı da koruyalım. Sanatın evrensel bir lisan olduğunu unutmayalım."

Kaymakam Hayatı Taşdan, Belediye Başkanı Ali Yakut ve Türk Hava Kurumu (THK) Çay Şube Başkanı Hüseyin Yalçın açılış kurdelesini birlikte kesti.

-Miniklerin yıl sonu gösterileri

(Fotoğraflı)

Çay Atatürk İlköğretim Okulu Anasınıfı öğrencileri yıl sonu faaliyetleri kapsamında düzenlenen gösteride hünerlerini sergiledi.

Parlayan yıldızlar sınıfı öğrencileri "damat" adlı oyunu, sevgi çiçekleri sınıfı öğrencileri de "yöresel folklor" oyununu sergiledi.

Gösteri sonrası miniklerin eğitim öğretim yılı boyunca yaptığı el işi sergisinin açılışı gerçekleştirildi.

Reklam
Reklam

Serginin açılışını İlçe Emniyet Müdürü Yunus Dinç yaptı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: