'Caydırıcı bir ordu hedefimizdi'

Kars - Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın Kış-2006 Tatbikatı sona erdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök ile kuvvet komutanları ve Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, tatbikatın basına açık "Gözlemci Günü" faaliyetlerinin tamamlanmasının ardından çadırda yemek yediler.

Bu sırada, Komando Çığ Takımı, çığ altından kurtarma harekatı gerçekleştirdi. Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök, yemekten
ayrılırken, gazetecilerin sorusu üzerine tatbikatı değerlendirdiler.

Reklam
Reklam

Erdoğan, "Gerçekten memnuniyetle ordumuzun en üst düzeyden en alta kadar başarılı bir tatbikat uygulamasını gördük ve bundan dolayı da memnunuz. Bu başarının artarak devamı temennimizdir" dedi.

"TSK'nın harekat kabiliyeti nasıl, artırmak için bir şey yapacak mısınız" sorusu üzerine de Erdoğan, "Elimizden gelen bütün gücü ortaya koyacağız. Tabii, asıl ordumuzun en üst kademesi bütün değerlendirmelerini yapıyor. Zaman zaman bunları sunuyorlar" diye konuştu.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özkök de çok başarılı bir tatbikat yapıldığını söyledi. Orgeneral Özkök, şöyle dedi: "Derin kar ve kış, altıda çamur olursa, gerçekten harekat için çok büyük zorluklar ortaya çıkar. Fakat günlerdir süren bu tatbikatta, çok başarılı sonuçlar alındığına yürekten inanıyoruz. Değerlendirmeler
de o şekilde. Bunlar matematiksel olarak da değerlendiriliyor. TSK, iyi durumdadır ve verilecek her türlü görevi yapmaya hazırdır."