Çayır Mera Ve Yem Bitkileri Üretimi GeliştirmeProjesi'ne Karaman Da Dahil Edildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimi Geliştirme Projesine Karaman'ın da dahil edildiği bildirildi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen, Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimi Geliştirme Projesine Karaman'ın da dahil edildiği bildirildi.

AK Parti Karaman Milletvekili Lütfi Elvan yaptığı yazılı açıklamada, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen birçok projeye Karaman'ın da dahil edilmesi için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti.

Daha önce 2011-2014 yılları için 35 ilin dahil edildiği Çayır Mera ve Yem Bitkileri Üretimi Geliştirme Projesine Karamanında dahil edildiğini ifade eden Elvan, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Hayvancılık Karaman için çok önemlidir. Hayvancılık için çok verimli meralar mevcuttur. Fakat bir çok nedenlerden dolayı meraların korunamaması sonucunda meralar atıl vaziyete gelmiştir. Bu proje ilimizin ciddi oranlara sahip mera varlığını atıl yapısından kurtarmak adına da çok faydalı bir çalışma olacaktır. Kaliteli kaba yem üretimini artırmak, hayvanların kaliteli kaba yemlerle beslenmesini sağlamak ve ekilebilir arazi içerisinde yem bitkileri ekiliş oranını yüzde 25'lere çıkarmayı amaçlayan bu projenin ilimize çok ciddi katkılar sağlayacağını umuyorum."

Muhabir: Mehmet Çetin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: