Çayırağası Konağı restore ediliyor

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tarihe ve tarihi yapılara sahip çıktıklarını söyledi. Bazı tarihi...

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, tarihe ve tarihi yapılara sahip çıktıklarını söyledi.
Bazı tarihi binaları restore ederek tarihe kazandırdıklarını anlatan Büyükkılıç, bu kapsamda Çayırağası Konağı'nı restore ettiklerini kaydetti.
Anadolu tarihinin aslında dünya tarihinin temelini oluşturduğunu, 8 bin yıllık bu toprakların dünya medeniyetine ışık tuttuğunu belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, şöyle konuştu: "Melikgazi Belediyesi olarak özellikle Çanakkale ve Kurtuluş savaşı ile ilgili olarak bir çok tiyatro gösterisi, şiir dinletisi ve sempozyum düzenledik. Bu tarihe sahip çıkmanın kültürel ve eğitimsel boyutudur. Bunun yanında yerel yaşam tarzımızı ve kültürümüzü yansıtan el işi, kilim dokuma ve nakış gibi el sanatları ile ilgili kurslar düzenliyoruz. Melikgazi İlçe sınırları içerisinde Roma, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserleri iç içe ve kaynaşmışçasına beraber durmaktadırlar. Dünya tarihinin birer eseri olan ve dünya mirası olarak bilinen eserleri, yapıları koruma altına alıyoruz. Belediye olarak ilimizde önemli bir yaşam tarzını ve boyutunu simgeleyen Çayırağası konağını restore ediyoruz. Her türlü plan ve projesi çizilerek onaylandı. Çalışmalar başlatılmıştır."
Şehit Nazımbey Mahallesi'nde onarım ve restorasyon çalışması yaptırılan konak için ihale yapıldığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, yapının bu yıl sonunda tamamlanarak bu tarihi yapıyı daha Kayseri’ye kazandırılacağını kaydetti.
Başkan Memduh Büyükkılıç, Şehit Nazımbey Mahallesi'nde Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Kayseri evleri ve mahallesi ile bu çalışmanın bir bütünlük oluşturacağını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz