Çaykur Genel Müdürü: Türk Okullarında Okuyanlar Türk Dostu Olarak Yetişiyor

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Dünya genelindeki Türk okullarında okuyan yabancı öğrenciler Türk dostu olarak...

Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “Dünya genelindeki Türk okullarında okuyan yabancı öğrenciler Türk dostu olarak yetişiyor. Türkiye’yi seviyor.” dedi.

Sütlüoğlu, Uluslararası Türkçe Derneği (TÜRKÇEDER) tarafından bu yıl 11. düzenlenecek olan Dil ve Kültür Festivali’nin, 1 Haziran’da Rize’de yapılacağını ve şehirde şimdiden olimpiyat heyecanı yaşandığını söyledi.

Türkçe Olimpiyatları’nın dünya çapında çok önemli ve güzel bir organizasyon olduğunu ifade eden Sütlüoğlu, “Ülkemizin ve Türkçemizin tanıtımı açısından bizlere çok şeyler katıyor. Bu yıl 140 ülkeden 2 bini aşkın öğrenci ülkemize gelecek ve o çocuklarla Türk insanı kaynaşacak. İlimizde bu yıl olimpiyatların ikincisini yapacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Geçen yıl stadyum tamamen dolmuş stadyuma giremeyerek kırılanlar olmuştu. İlimize de ciddi manada katkıları olacak bir organizasyon. Bu heyecanı bir kez daha yaşayacak olmaktan mutluluk duyuyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Türkçenin Afrika’da, Asya’da ve diğer kıtalarda konuşulmasının kendileri açısından gurur kaynağı oluşturduğunu dile getiren Sütlüoğlu, “Dünya genelindeki Türk okullarında okuyan yabancı öğrenciler Türk dostu olarak yetişiyor. Türkiye’yi seviyor. Bu öğrenciler çok nitelikli olduklarından eğitim hayatlarından sonra ülkelerinde çok önemli noktalara gelecekler. Ülkelerinde önemli konumlara geldiklerinde Türkiye ile siyasi, ekonomik ve diğer ilişkilerini sıcak tutacaklar. Yurtdışı incelemelerimize gittiğimizde bu okulların bizlere katkılarını görebiliyoruz. Türkçe Olimpiyatlarının yapılmasında emeği geçenleri kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Rize Yeni Şehir Stadyumu’nda 1 Haziran Cumartesi günü saat 20.30’da yapılacak olan etkinliğe 25 ülkeden 90 öğrenci katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: