Çaykur Rizespor-Beşiktaş maçı özeti ve önemli anları

Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda Beşiktaş ile Çaykur Rizespor karşı karşıya geldi. Yeni Rize Şehir Stadı'nda oynanan mücadele 0-0 sona erdi.

Türkiye Kupası'nda heyecan Çaykur Rizespor-Beşiktaş maçıyla devam etti. Grubun zirvesinde yer alan Çaykur Rizespor, Beşiktaş'ı sahasında konuk etti. Bu heyecanlı mücadelede kazanan taraf olmadı. Çaykur Rizespor Beşiktaş karşılaşması 0-0 bitti.

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

ÇAYKUR RİZESPOR 0 - 0 BEŞİKTAŞ

STAT: Yeni Rize Şehir

HAKEM: Yunus Yıldırım, Serkan Gençerler, Nihat Mızrak

ÇAYKUR RİZESPOR: Aykut, Ali Adnan, Godfreey, Koray, Orhan, Muhammed Emin Balcılar, İlyas Sarı, Murat (Dk.75 Holosko), Engin, Tevfik, Kweuke

Reklam
Reklam

BEŞİKTAŞ: Günay, Opare (Dk.42 Serdar Kurtuluş), Milosivec (Dk.42 Oğuzhan Özyakup), Atınç, İsmail, Eslem, Raşit (Dk.75 Mustafa), Uğur, Necip, Tolgay, Kerim

SARI KARTLAR: Eslem, Atınç (Beşiktaş)

Mücadele boyunca iki takım da istediği tehlikeleri yakalayamazken, gol pozisyonu açısından kısır bir mücadele oynandı. Mücadelede Beşiktaş'ın yeni transferleri Milosevic ve Opare sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldı.

Karşılaşmanın 25. dakikasında sağ çaprazdan kazanılan frikiği ev sahibi ekibin Iraklı yıldızı Ali Adnan direk kaleye gönderdi fakat Kara-Kartalların genç file bekçisi Günay'ı geçmeyi başaramadı.

40. dakikada Beşiktaş'ın yeni transferleri Milosevic, hemen 1 dakika sonrasında da Opare sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kaldılar.

Kalan bölümde gol olmayınca ilk yarı 0-0'lık eşitlikle tamamlandı.

Karşılaşmanın ikinci 45 dakikalık bölümü de pozisyon açısından kısır geçti. Ev sahibi ekip Kweuke ile etkili olmaya çalışsa da yakaladıkları fırsatları gole çeviremediler.

Reklam
Reklam

Siyah-Beyazlı ekip Oğuzhan ve Tolgay'la kaleyi yokladılar fakat Rizespor'un tecrübeli kalecisi Aykut'a takıldılar.

Karşılaşmanın en tehlikeli pozisyonu 90. dakikada yaşandı. Rizespor'un atağında ceza alanı dışından sert bir şut çıkaran Tevfik direğe takıldı.

Kalan bölümde de gol olmayınca karşılaşma 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı. Grubu lider tamamlayan Çaykur Rizespor Ziraat Türkiye Kupası son 16'da Fenerbahçe'yle, Beşiktaş da Kayserispor'la eşleşti.

Golsüz beraberliğin ardından Beşiktaş puanını 10 yaptı ve grubu 2. sırada tamamladı. Rizespor ise 14 puanla F Grubu'nun lideri oldu.