Çaykur Rizespor-Fenerbahçe Maçından Notlar

RİZE (AA) - Spor Toto  Süper Lig'de sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden Çaykur Rizespor'da, taraftarlar karşılaşmaya önceki maçlara oranla fazla ilgi gösterdi.

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Fenerbahçe'yi konuk eden Çaykur Rizespor'da, taraftarlar karşılaşmaya önceki maçlara oranla fazla ilgi gösterdi. Yeni Rize Stadı'nın 15 bin 600 kapasiteli tribünlerinin güvenlik ve misafir takım tribünü için ayrılan bölümü dışındaki yerlerini dolduran yeşil-mavili taraftarlar, bu sezon en fazla ilgiyi Fenerbahçe maçında gösterdi. Kale arkasındaki misafir tribünde bin civarında sarı-lacivertli taraftar da karşılaşmayı izleyerek, Rize deplasmanında takımlarını yalnız bırakmadı. -Fenerbahçe'de beklenen değişiklik Fenerbahçe, geçen hafta ligde Beşiktaş ile 3-3 berabere kaldığı derbi maçı ilk 11'ine göre tek değişiklik yaptı. Teknik direktör Ersun Yanal, siyah-beyazlı takım karşısında kırmızı kart görerek cezalı durumuna düşen Portekizli oyuncu Meireles'in yerine Cristian'ı sahaya sürdü. En son Medical Park Antalyaspor maçında forma giyen Brezilyalı oyuncu, 1 haftalık aradan sonra tekrar formasına kavuştu. Teknik direktör Ersun Yanal, Ziraat Türkiye Kupası'nda Fethiyespor maçında ilk 11'de yer verdiği Joseph Yobo, Michal Kadlec ve Samuel Holmen'i yabancı sınırlaması nedeniyle kadroya almazken, Emre Belözoğlu da sakatlığı nedeniyle kadroda bulunamadı. Yanal, forvette Beşiktaş derbisinde olduğu gibi Webo'yu yine yedek soyundururken Nijeryalı oyuncu Emenike'ye görev verdi. -Çaykur Rizespor cephesi Ligde 7 hafta sonra ilk kez sakat ve cezalı oyuncusu bulunmayan Çaykur Rizespor'da ise geçen hafta ligde Torku Konyaspor maçı ilk 11'ine göre 3 farklı oyuncu sahaya çıktı. Teknik direktör Rıza Çalımbay, 2-1 kaybettikleri maçın ilk 11'inde yer verdiği Uche Kalu'yu 18 kişilik maç kadrosuna almazken Kağan Söylemezgiller ve Cumali Bişe'yi yedek soyundurdu. Bu oyuncuların yerine cezası biten orta alan oyuncusu Kıvanç Karakaş ve kaptan Florin Cernat ile forvet hattında Kweuke mücadele etti. Akhisar Belediyespor maçının ilk yarısında kolu kırılan Cernat, 4 hafta sonra forma giyerken, sakatlığı sona eren Kweuke ise 2 hafta aradan sonra formasına kavuştu. Çaykur Rizespor'un sezon başında Fenerbahçe'den kadrosuna kattığı kaleci Serkan Kırıntılı, ilk kez eski takımına karşı forma giydi. Karşılaşmayı Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Yardımcısı Servet Yardımcı, Çaykur Rizespor Kulübü Başkanı Metin Kalkavan, Fenerbahçe Kulübü Genel Sekreteri Mahmut Uslu da izleyenler arasında yer aldı. Çaykur Rizespor sahaya 'Sağlık çalışanlarına şiddete hayır' yazılı pankart ile çıktı. Maç başlamadan Alper Potuk, Eskişehirspor'da eski teknik direktörü Rıza Çalımbay'ın yanına giderek hasret giderdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: