ÇAYKUR'un Özelleştirilmesi Tartışmaları

Rize Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, bölgenin lokomotifi olan ÇAYKUR'un, 200 binin üzerindeki üreticisi ile 1,5 milyona

Rize Esnaf Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Güven Aksoy, bölgenin lokomotifi olan ÇAYKUR'un, 200 binin üzerindeki üreticisi ile 1,5 milyona yakın aileye ekonomik destek sağladığını bildirdi.

Aksoy, yaptığı yazılı açıklamada, milyonlarca insanın ekmeği ile oynamanın, bir takım açıklamalarla ortamı germenin kimseye kazanç sağlamayacağını belirterek, çay üreticisinin son yıllarda özel sektör kuruluşlarından çok çektiğini vurguladı.

Bölgenin lokomotifi olan ÇAYKUR'un, 200 binin üzerinde üreticisi ile 1,5 milyona yakın aileye ekonomik destek sağladığını ifade ederek, şunları kaydetti:

Reklam
Reklam

"Üretici tüm olumsuzluklara rağmen sırtını güven duyduğu ÇAYKUR'a dayamıştır. ÇAYKUR'un özelleştirilmesi demek, bölge insanının çaydan ümidini kesmesi demektir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan, her konuşmasında konuya açıklık getirmiş ve kurumun özelleştirilmesinin kesinlikle gündemlerinde olmadığını belirtmiştir. Başbakanımızın gündeminde olmayan bir konuyu Özelleştirme İdaresi Başkanı Ahmet Aksu'nun yaptığı açıklama, üreticimizin kafasını karıştırmaktan başka bir şey değildir. ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu da üreticinin lehine olan her adımı atacaklarını söylemiştir."

Aksoy, ÇAYKUR'un özelleştirilmesiyle bölgede ciddi göçlerin başlayacağını ve sanayi alanında gelişmeyen bölgenin ekonomik anlamda gerileyeceğini savunarak, şöyle devam etti:

"Milyonlarca insanı ilgilendiren bir konuda açıklama yaparken dikkatli olunması gerekir. Öncelikle bu konuda hükümet ve yetkililerin neler söylediğine bakmak gerekir. Böyle bir açıklama, Başbakanımızın verdiği söze balta vurmaktır."

Reklam
Reklam

Muhabir: Fikret Delal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: