ÇAYKUR'un Yaş Çay Alımları

RİZE (AA) - ÇAYKUR Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, birinci ve ikinci sürgünde toplam 230 bin ton yaş çay aldıklarını bildirdi.

Çay Kanunu çalışmaları Çay Kanunu'nun çıkarılmasını arzu ettiklerini belirten Sütlüoğlu, şunları söyledi: "Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, kanun çalışmasını 2013 Şubat ayında gündemine aldı. Son çay kampanyasında sayın Bakan, kanun tasarısını Bakanlar Kuruluna sevk edeceklerini söyledi. Çay Kanunu, 200 bin müstahsil, bir milyon üretici ve 70 milyon tüketiciyi yakından ilgilendiriyor. Çıkması için hep birlikte mücadele etmeliyiz. İşlerin yasal zeminde yürümesi çok daha sağlıklı olur. Biz, çayın düzenlenmesi için gayret sarf ediyoruz. Uygulamalarla güzel şeyler oldu, sıkıntılar biraz azaldı ama kalıcı ve uzun vadeli çözüm olması için mutlaka yasal zemine oturtulmalı ve kanunun çıkması lazım. Kamuoyunun bunu istemesi lazım."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: