Çaylı Geleneksel At Yarışları Heyecan Yaşatacak

Ege Bölgesi'nde at yarışlarının Kırkpınar’ı olarak kabul edilen Ödemiş’in Çaylı Beldesi'nde bu yıl 27.'ncisi düzenlenen...

Ege Bölgesi'nde at yarışlarının Kırkpınar’ı olarak kabul edilen Ödemiş’in Çaylı Beldesi'nde bu yıl 27.'ncisi düzenlenen olan rahvan at yarışları 6-7 Ekim'de gerçekleşecek.

Ödemiş’e bağlı Çaylı beldesinde yarışlar için çalışmalara başlayan Belediye Başkanı Rıfat Önder, yarışlarla ata sporunu unutturmamayı amaçladıklarını ve beldelerini tanıtma imkanı bulduklarını söyledi.

Başkan Önder, “Geleneksel ata sporlarımızdan olan at yarışları ile birlik ve beraberliği pekiştiriyoruz. Bugün Türkiye’nin birçok noktasında dostlukların oluşturulduğu, yeni insanlarla tanışma imkânı sağlayan at yarışları ile hem ata sporumuzu unutturmuyoruz, hem de beldemizi tanıtma imkânı buluyoruz. 6-7 Ekim tarihlerinde Çaylı beldesinde düzenlenecek etkinliklerde Cumartesi günü akşam saat 20.00’de belde meydanında Türk Halk Müziği’nin usta sanatçısı hemşerimiz Bedia Akartürk birbirinden güzel türküleri ve ezgileri ile halkımıza güzel bir konser verecek. Diğer sanatçılarımız Bahar Şahin ve Pop star Duygu da birbirinden güzel şarkıları ile geceye renk katacaklar. Pazar günü de Dutdibi Mevkii'nde Türkiye’nin namlı atları, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu'nun katkılarıyla dokuz kategoride düzenlenecek yarışlarda boy ölçüşecek. Dereceye giren at sahiplerine bayrak, kupa ve çeşitli ödüller verilecek. İki gün sürecek bu etkinliklerimize tüm halkımızı davet ediyorum" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çaylı Rahvan At Yarışları Kulüp Başkanı Fethi Ekşi de, "Çaylı beldemizde her yıl Ekim ayının ilk haftası düzenlediğimiz at yarışlarına Ödemiş ve çevresi başta olmak üzere Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden yüzlerce at dereceye girmek için mücadele edecek. Biz de beldemize yakışır bu at yarışları için tüm hazırlıklarımızı tamamladık. At yarışı severleri beldemize bekliyoruz” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: