Çbb Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısını Mersin'de Yaptı

Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediyecilik anlayışının her geçen gün değiştiğini ve halka...

Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) Başkanı Burhanettin Kocamaz, belediyecilik anlayışının her geçen gün değiştiğini ve halka hizmet konusunda kendilerini yenilemek zorunda olduklarını söyledi.

Çukurova Belediyeler Birliği (ÇBB) Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısını Mersin HiltonSA Oteli'nde yaptı. Mersin, Adana, Hatay ve Osmaniye'den 111 il, ilçe ve belde belediyesinin üye olduğu ÇBB Meclis Toplantısı'na, Tarsus Belediye Başkanı ve aynı zamanda ÇBB Başkanı olan Burhanettin Kocamaz başkanlık yaptı. Toplantıya Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara ile birçok ilçe ve belde belediye başkanı katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan ÇBB Başkanı Kocamaz, birlik aracılığıyla belediyelerin içinde bulunduğu sıkıntıların gündeme getirildiğini söyledi. Belediyecilik anlayışının her geçen gün değiştiğini ve halka hizmet konusunda kendilerini yenilemek zorunda olduklarını belirten Kocamaz, "Tabi bu gelişimi, bu değişimi takip edemesek, günün şartlarına kendimizi uyduramasak, kentlerimize hizmet konusunda da yeterli çabayı göstermemiş oluruz. Bu kentlinin eksikliklerinin giderme konusunda üzerimize düşeni yeterince yapmamış oluruz" dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin şu anda gündeminde olan yeni Büyükşehir Belediyesi Kanunu önerisi hakkında da konuşan Kocamaz, "İl bazında nüfusu 700 bini geçen bütün illerin büyükşehir statüsüne kavuşturulması ve hali hazırda bulunan büyükşehir belediyelerinde de nüfusu 750 bini geçen illerin il sınırları ile birlikte büyükşehir sınırlarının örtüştürülmesine yönelik yasa düzenlenmek isteniyor. Bu yeni yasadan parti ayrımı yapmadan bütün belediyeler rahatsız durumdadır. Herkesin karşı çıktığı bir yasa, bütün belediyelere rağmen bugün gündemdedir. Bu yasa çıkarsa büyükşehir belediyelerinde zaman ve iş gücü kaybına neden olacak. Yaptığım hesaplamalara göre Tarsus Belediyesi'nin gelirinin yüzde 74'ü bu yasa ile birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne verilecek. Geriye kalan yüzde 26 ile Tarsus'a nasıl hizmet verilir bunu yaşamadan görmeyeceğiz ama görülen köy de kılavuz istemiyor" ifadelerini kullandı.

Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Zihni Aldırmaz ise, ÇBB ismine yakışır, birlik ve beraberlik içinde çalışan güzel bir birlik olduğunu dile getirdi. Adana'ya birçok yeni müze açtıklarını ve tarihi bina satın aldıklarını vurgulayan Aldırmaz, 4 müzemiz var iken şimdi 14'e çıkardıklarını, yeni 5-6 tarihi bina satın aldıklarını, hatta bu binalardan bir tanesini de ÇBB'ye kazandırmak istediklerini ifade etti.

Reklam
Reklam

'ÇUKORVA'YI BİR BÜTÜN OLARAK GÖRMEK İSTİYORUM"

Kendisinin her zaman bir rüyası olduğunu söyleyen Aldırmaz, şöyle devam etti; "Mersin, Tarsus, Adana, Osmaniye, Hatay, Kahramanmaraş'ı bir bütün olarak görmek istiyorum. İstanbul'dan sonra en büyük ikinci bölgeyiz. Muhteşem bir coğrafyaya sahibiz. Geçmişte Çukurova bölgesi bir bütünmüş zaten. Çukurova'nın merkezi şu olur, bura olur hiç önemli değil, önemli olan aynı düşünceye sahip olmak. Adana'dan Mersin'e gelirken Tarsus'u hiç hissetmedim. Sadece Tarsus ile Mersin arasında bir boşluk var ve onun da tamamlanacağını düşünüyorum. Bölgesel Hava Limanı ile birlikte Adana ile Mersin arasına, bir de metro konulsa 5 yıl sonra Adana ile Mersin herhalde tek bir kent gibi ortaya çıkar. 1 milyonluk, 2 milyonluk, 500 binlik kentler ayrı oldukları için önemli olabilir ancak İstanbul'dan sonra en büyük olmak çok önemlidir."

Konuşmaların ardından gündemde bulunan maddeler görüşülerek karara bağlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz