CBÜ, 2 Yabancı Üniversite Ile Işbirliği Protokolü Imzaladı

MANİSA (AA) - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Virginia Tech Üniversitesi ve Radford Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği protokolü imzaladı.

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Virginia Tech Üniversitesi ve Radford Üniversitesi ile Mevlana Değişim Programı kapsamında işbirliği protokolü imzaladı. CBÜ Rektörlük Senato salonunda düzenlenen imza törenine CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Radford Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dennis O. Grady, Virginia Tech Üniversitesi İşletme Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Debra L. Stoudt, CBÜ Mevlana Değişim Programı Koordinatörlüğü Sorumlu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Deniz Züngün ve konuk üniversitelerden 8 öğretim üyesi katıldı. Protokol imza töreni öncesinde konuşan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, yıllar önce her iki üniversitede de post-doktora ve akademik araştırmalar amacıyla bulunduğunu söyledi. Uluslararası ilişkilerin geliştirilmesi, işbirliği olanaklarının artırılması ve daha verimli çalışmalar yapılması açısından bu tür protokol ve anlaşmalara önem verdiklerini bildiren Pakdemirli, "Bu çalışmaların üniversitelerimizi daha kaliteli eğitime yönlendirmede birer basamak olmasını temenni ediyorum" dedi. Protokol kapsamında, masrafları YÖK tarafından karşılanmak suretiyle üniversiteler arasında öğrenci ve öğretim elemanlarının değişiminin yapılacağı bildirildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz