Cbü, Ege Bölgesi'nde İlk Defa Robotik Kemoterapi Sistemini Başlattı

Ege Bölgesi’nin ilk robotik sistem kemoterapi hazırlama ve uygulama ünitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)...

Ege Bölgesi’nin ilk robotik sistem kemoterapi hazırlama ve uygulama ünitesi, Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi’nde hizmete girdi.

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Tıbbi Onkoloji Bölümü'ne bağlı Kemoterapi Uygulama Ünitesi hizmete girdi. Yeni sistemde hastaların ilaçları insan eli değmeden robotik olarak hazırlanacak. Tamamen steril şartlar ve en doğru dozlarda hazırlanan ilaçlar, personelin sağlığına hiçbir tehdit oluşturmayacak şekilde ve çok kısa sürede hazırlanacak. Ünitenin açılışı, Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var, doktorlar ve hastane çalışanlarının katılımı ile gerçekleştirildi. Açılışı yapılan ünitenin hem Manisa hem de Ege için ilk olduğunu kaydeden CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, üniversite adına gurur duyduklarını söyledi. Pakdemirli, “Bu merkez Manisa’da bir ilk. Aynı zamanda da Ege Bölgesi’nde de bir ilk. Henüz Ege Üniversitesi bile bu merkezi yapmış değil. Tamamen onkoloji hastalarımıza el değmeden kemoterapi ilaçları hazırlanıyor” dedi.

Reklam
Reklam

Hastane çalışanlarını ve doktorları kutlayan Vali Daşöz ise Ege için bir ilk gerçekleştirmekten dolayı Manisa’nın gurur duyması gerektiğini ifade etti.

EGE’DE İLK VE TEK ROBOTİK İLAÇ HAZIRLAMA SİSTEMİ

Açılışta yeni ünite hakkında bilgi veren Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Gamze Göksel, Ege Bölgesi'nin ilk ve tek robotik sistem kullanılan Kemoterapi Uygulama Ünitesi olduklarını söyledi. Göksel, ''Kemoterapi ilaçları bu ünitede el değmeden, steril bir ortamda hazırlanıyor. İlaçların biyolojik güvenlik kabinleri bulunan odada hazırlanması personelimizin sağlığını da koruyor. Hassas doz ayarını mümkün kılan robotik sistem sayesinde ilaç israfı da önlenerek ülke ve kurum ekonomisine katkı sağlanıyor” dedi. Hafsa Sultan Hastanesi Tıbbi Onkoloji Polikliniği'nin yeni hizmet binasına taşınması ile birlikte hastalara ferah bir ortam da sağladığını, bunun kanser tedavisi gören hastalar için önemli olduğunu kaydeden Göksel, Tıbbi Onkoloji Bölümü'ne kayıtlı 900 hastanın bulunduğunu açıkladı. Göksel, hastaneden aylık 400 hastanın tedavi hizmeti aldığını, günde 20 hastanın polikliniklerinde tedavi edildiğini de belirtti.

Reklam
Reklam

Açılışın ardından Vali Daşöz, Rektör Pakdemirli ve beraberindekiler yeni polikliniği gezerek bilgi aldı.

GASTROENTEROLOJİ ENDOSKOPİ ÜNİTESİ DE HİZMETE GİRDİ

CBÜ, kanser hastalarına yönelik ünitenin açılışının ardından bir açılışa daha ev sahipliği yaptı. Hastanenin Gastroenteroloji Endoskopi Ünitesi'nin açılışını da Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz yaptı. Bölüm hakkında bilgi veren İç Hastalıkları ve Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Yüceyar, “Yeni yerimizde daha geniş ve modern bir hizmet sağlama olanağına kavuştuk. Bu alanda yeni bir cihaz olarak safra yolları ve pankreas organlarının görüntülenmesi, hastalıklarının tanısı ve tedavisinde kullanılan C kollu röntgen sistemi hizmete girdi. Safra yollarının,taşları,kanserleri,iltihapları,pankreas iltihabı ve kanserleri konusunda erken tanı ve tedavi olanağı sunan bu yöntem hizmete girmiştir. Bu cihaz Manisa, Balıkesir, Kütahya illerinde tek cihaz olma özelliğinde olup bu alanda hastalarımıza hizmet verilmesini sağlayacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: