Cbü Hafsa Sultan Hastanesi'nde İki Yeni Ünite Hizmete Açıldı

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Diyaliz Ünitesi...

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Hafsa Sultan Hastanesi'nde Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi ve Diyaliz Ünitesi olmak üzere iki yeni ünite düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Açılış törenine AK Parti Manisa Milletvekili Uğur Aydemir, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Murat Türk Yılmaz, İl Halk Sağlığı Müdürü Ziya Tay, CBÜ Hafta Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ahmet Var, Yeni Doğan Ünitesi Sorumlu Hekimi Yar. Doç. Dr. Gökmen Bilgili, Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erhan Kasırga, İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat,ve hastane personeli katıldı. İlk tören Yeni Doğan Yoğun Bakım Ünitesi önünde gerçekleşti. Kurdele kesiminden sonra ünite hakkında bilgi veren Yeni Doğan Ünitesi Sorumlu Hekimi Yar. Doç. Dr. Gökmen Bilgili, ünitede 8 küvez bulunduğunu belirterek "Ayrıca enfeksiyon olması durumunda bir izolasyon odamız var. Solunum cihazlarından iki tanesi dünyanın en iyi solunum cihazları Türkiye'de 9 tane var. Özellikle çok küçük bebeklerde bunları kullanıyoruz." dedi.

Reklam
Reklam

"DİĞER İLLERDEN HASTA KABUL EDECEĞİZ"

Ayakta hasta kabulüne başlayan Diyaliz Ünitesi'de düzenlenen kurdele kesim töreniyle açıldı. Törende yeni açılan ünite hakkında bilgi veren İç Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Seyhun Kürşat, "Üniversite, Fakülte üst yönetimimiz ve hususiyetle Başhekimlik makamının üstün gayretleri ile artık ayaktan hastanemize başvuran hemodiyaliz hastalarının da hemodiyaliz tedavilerinin yapılması mümkün hale gelmiştir. Yetişkin hastaların yanı sıra, özelikle vücut fizyolojisine daha uygun olan ayaktan ve aletli periton diyalizi çocuk hastalarda da başarı ile uygulanmaktadır. Önemli olan husus böbrek hastalığının son dönem evresinden önce, erken evrelerde tanınmasıdır. Bu nedenle nedeni açıklanamayan kan basıncı yükseklikleri, idrarla protein kaybı, idrarda kan gelmesi, el-ayak ve diğer vücut bölmelerini ilgilendiren şişlikler, kaşıntı, halsizlik, çabuk yorulma, göğüs ağrısı, kas krampları gibi yakınma bulgularının ortaya çıkması halinde mutlaka sağlık kuruluşlarından birine başvurulması gerekmektedir. Böbrek Dahili hastalıkları ile erişkin ve çocuk nefroloji uzmanları ilgilenmektedir. Hastaların dış merkezlerden mümkün olan en erken dönemde gönderilmeleri halinde böbrek hastalığının ilerlemesi yavaşlatılabilecektir. Hatta olayı en başından ele alacak olursak ana rahminde iken belirlenebilen böbrek kistleri ,böbrekteki genişleme, büyüme ve diğer yapısal bozukluklar ultrasonografi tetkiki ile anlaşılabilmekte, bu türlü hastaların çocuk nefroloji uzmanları tarafından yakın takibi olası gelişebilecek son evre böbrek hastalığını engelleyebilecektir." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Kürşat'ın ardından konuşan CBÜ Rektörü Mehmet Pakdemirli ise şunları söyledi; "Ünite sayısını arttırmak istiyoruz. Burada Manisa'da hizmet vererek hastalarımızın başka illere gitmesini değil çevre illerden de hasta kabul etmek istiyoruz. Daha sonraki hedefimiz de komşu ülkelerden hasta çekmeyi düşünüyoruz."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: