CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi'nde Şiddeti Engellemek Için Önlemler Arttırılıyor

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, CÜ Hafsa Sultan...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Var, CÜ Hafsa Sultan Hastanesi çalışanlarına şiddet olayları yaşanmaması için önlemler aldıklarını bildirdi. Şiddetin bitirilmesinin zaman alacağını ancak bitirmek için çalıştıklarını dile getiren Dekan Var, güvenlik görevlisi sayısını arttırdıklarını söyledi. Acil giriş çıkışlarını kontrollü hale getirdiklerini belirterek, “Her servise, her kata otomatik kapılar yaptırdık. Acil birimlerimizi kurduk. Biz ne kadar önlem alırsak alalım, önemli olan toplumun şiddet konusunda bilinçlenmesidir.” dedi.

Reklam
Reklam

Üniversite hastanelerinde, devlet hastanelerine göre çalışan memnuniyetinin daha düşük olduğunu belirten Prof. Dr. bunda mali sıkıntıların büyük bir rolü olduğuna değinerek, “Mali sermayedeki yükler, ödeme zorlukları bizde daha belirgin görünüyor. Devlet hastanelerinin ekonomik yapıları biraz daha iyi. Çalışanları ne kadar memnun edersek, ekonomik yapıyı daha iyi hale getirmemiz söz konusu olabilir. CBÜ’yü diğer üniversite hastaneleriyle karşılaştırırsanız kötü değil ama devlet hastanesine göre de iyi değil.” şeklinde konuştu. Hastanenin borcunun 30 milyon liranın altına düştüğünü kaydederek, “Üniversite hastanesinin borçsuz olduğunu düşünemiyorum. Önemli olan, bu borcu döndürebilmektir. Biz bu borcu döndürüyoruz, herhangi bir artma yok. CBÜ, her geçen gün konumunu geliştiriyor. Her geçen gün hasta sayısı, poliklinik sayısı ve acil sayısı artıyor. Şu anda toparlanma sürecine girdik. Yıllık 70-80 milyon lira ciromuz var. Bu borç, döndürülebilir bir borçtur. Diğer üniversite hastanelerinin 200 milyon lira borçları var.” dedi.

Reklam
Reklam

CBÜ Hafsa Sultan Hastanesi’nden 22 hekimin, muayenehane açarak ayrıldığını açıklayan Dekan Ahmet Var, üniversite hastanelerinin borç yükünden kurtulması için daha fazla desteğe ihtiyaç duyduğunu söyledi. Özellikle eğitim ve araştırma giderlerine vurgu yaparak, aylık cironun yüzde 5’ini buna ayırdıklarını söyledi: “Bizim hizmet masrafımız kadar eğitim masrafımız da var. Biz burada öğrencilere yatırım yapıyoruz, eğitiyoruz. Bu masraflar, bizim belimizi büküyor. Personel, araştırma giderleri var. Eğitim, araştırma, hizmet üçlüsü, üniversite hastanelerini zor durumda bırakıyor. Araştırma ve eğitime daha fazla destek yapılırsa borç sorunu ortadan kalkar.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz