Cbü Tıp Fakültesi'nde Mezuniyet Töreni

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi'nden mezun olan 77 öğrenci doktorluğa ilk adımını attı.Celal Bayar...

Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) Tıp Fakültesi'nden mezun olan 77 öğrenci doktorluğa ilk adımını attı.

Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi 12. dönem mezuniyet törenini Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde yaptı. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekilleri Recai Berber, Selçuk Özdağ, Uğur Aydemir, Muzaffer Yurttaş, MHP'li Manisa Belediyesi Başkan Vekili Nursel Ustamehmetoğlu, Rektör Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, daire müdürleri, dekanlar ve mezun olan 77 öğrencinin aileleri katıldı. Törende açılış konuşmaları öncesi Tıp Fakültesi Halkoyunu ekibi, Zeybek oyunu sahnelediler. Törenin açılış konuşmasını yapan Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Hasan Yüksel, 77 gencin mezun olarak tıp dünyasına ve sağlık hizmetine katılacağını belirterek, “Günümüzde tıp alanındaki teknoloji, bilgi ve birikim artmaktadır. Bunun için mezun olan genç doktorlarımız kendisini sadece öğrendikleriyle sınırlamamalı ve her zaman yenilemelidir. Bir yerde göreve başladıklarında sunu unutmasınlar ki hastalarının rahatsızlığını kendi rahatsızlıkları gibi bilip, ona göre tedavi yöntemi uygulasınlar. Tıp dünyasına 77 genç doktoru kazandırmanın gururunu yaşıyoruz’’ dedi.

Reklam
Reklam

CBÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, üniversitelerinin her geçen yıl kendisini yenileyip, çıtalarını yükselttiğini belirterek, eğitim kalitelerini tescillemek amacıyla uluslar arası akreditasyon almak için çalışmalara başladıklarını söyledi. Prof.Dr. Pakdemirli, önümüzdeki eğitim sezonunda Sağlık Yüksekokulu’nu Sağlık Bilimleri Fakültesine dönüştürmek istediklerini ifade ederek, YÖK’ten onayı çıkan İşletme, Diş Hekimliği ile İlahiyat fakültelerini kurmaya başladıklarını belirtti. Prof.Dr. Pakdemirli son olarak mezun olan 77 öğrenciye sağlık hizmeti görevlerinde başarılar diledi.

Törende konuşan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi ise, son 10 yıl içinde sağlık sektöründe büyük atılımlar ve değişimler olduğunu belirterek, doktorların sağlıktaki değişim ile birlikte daha kaliteli hizmet vereceğini söyledi. Vali Daşöz ise yaptığı konuşmada, sağlığın insan hayatının vazgeçilmezlerinden olduğunu dile getirerek, mezun olan genç doktorların kaliteli sağlık hizmeti vereceğine inandığını dile getirdi. Törende ayrıca mezun olan öğrenciler adına konuşan ve fakülteyi birincilikle bitiren Dr.Hatice Ayhan Güler, 6 yıllık uzun bir maratondan geçtiklerini, ancak esas maratonun sağlık hizmetinde göreve başladıktan sonra başlayacağını söyledi.

Reklam
Reklam

Yapılan konuşmaların ardından mezun olan öğrencilerin belgeleri törene katılan protokol üyeleri tarafından tek tek verildi. Mezuniyet törenin ardından katılanlara kokteyl düzenlendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: