"CE işaretinde geç kaldık"

İSTANBUL (İHA) - İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Mehmet Yıldırım, "CE" işaretinin alınmasına yönelik gerekli test, muayene ve belgelendirme işlemlerinin ülkemizde faaliyet gösteren onaylanmış kuruluşlarca gerçekleştirilmesinin, ekonomiye ve üreticilere büyük katkılar sağlayacağını belirtti.

Mehmet Yıldırım yaptığı yazılı açıklamada, yurtdışı pazarlarda talep edilen ve iç pazar için ihtiyaç haline gelen CE işaretinin uygulanması konusunda, AB ülkeleriyle iş yapan ihracatçıların, zorluklarla karşı karşıya olduğunu belirterek, "Türkiye'de faaliyet gösteren, uygunluk değerlendirme kuruluşlarının sayısı yeterli düzeyde değil. CE işaretinin alınabilmesi konusunda, yıllardır yabancı ülkelerdeki ilgili kuruluşlara başvuran üreticilerimiz özellikle mali yönden sıkıntı yaşıyor. Türkiye'nin kaynakları bu nedenle dışarıya akıyor. Bunun önüne geçilmesi mümkün. CE işaretinin alınmasına yönelik gerekli test, muayene ve belgelendirme işlemlerinin ülkemizde faaliyet gösteren onaylanmış kuruluşlarca gerçekleştirilmesi, ekonomiye ve üreticilere büyük katkılar sağlayacak" dedi.

Reklam
Reklam

Öte yandan, İTO iş dünyasının konuyla ilgili bilgi eksikliğini giderme yönündeki faaliyetleri çerçevesinde yarın bir eğitim semineri düzenleyecek.