Cebe sığan 3D teknolojisi:LG P920 Optimus 3D

3D teknolojisini destekleyen bir cep telefonuna sahip olmak ister misiniz? Üstelik 3D gözlüğe de ihtiyacınız yok.

Gerçek bir innovasyon mu yoksa koca bir aldatmaca mı? LG P920 Optimus 3D’ye yakından bakıyoruz.
Gözlüksüz 3D teknolojisi ceplere sığdı. LG’nin Optimus 3D adlı ürünü, 3D video ve fotoğraf çekebildiği gibi, bu verileri 4.3 inç dokunmatik ekranında da oynatabiliyor. İşin güzel tarafı ise çekilen resim ve videolar için bir 3D gözlüğe ihtiyaç duyulmaması. Buna ek olarak videoları Youtube’un 3D kanalına atmak için bir kısa yolunun olması da iyi düşünülmüş bir özellik.
LG elbette oyun oynamayı seven kişileri de unutmadı. Cihazla birlikte önyüklemeli olarak gelen 4 oyun da 3D teknolojisini destekliyor. Daha fazlasını isteyen kullanıcılar LG’nin çevrimiçi uygulama mağazasından Assassin’s Creed veya James Cameron’s Avatar gibi 6 farklı oyun daha indirebiliyor.
LG Optimus 3D’nin üzerinde iki adet 5 MP kamera bulunuyor. Bu kameralar Stereoskopik teknolojisi sayesinde üç boyutlu fotoğrafları 3 MP çözünürlükte çekebiliyor. Çekilen görüntüler, istenildiğinde cihazda bulunan HDMI bağlantısı sayesinde 3D ekranlara aktarılabiliyor. LG gerekli kabloları ne yazık ki cihazla birlikte vermiyor. Buna ek olarak yaptığımız deneme çekimlerinde 3D fotoğraf ve videoların, büyük ekranda kıyasladığımızda çok da kaliteli olmadığını fark ettik. Telefonun, ortamın ışığını çok iyi ayarlayamadığını, fotoğraflarda da bazı çizgilerin olduğunu gördük.
[ ****](http://www.scroll.com.tr/67256/cebe-sigan-3d-teknolojisilg-p920-optimus-3d/)