Cebindeki son 5 lira ile katliam evine gitti

Tekstil işiyle uğraştığı öğrenilen Engin Sargık, henüz öğrenilemeyen nedenle cinnet getirdi.

Engin Sargık, eşi Sacide, çocukları Suzan, Salih, Sevda, Gülcan, Ercan, Erhan, Abidin ile kardeşi Bayram Sargık'ı başlarından vurdu. Engin Sargık son kurşunu da kendi başına sıktı. Katliam yapan babanın, kardeşi ile eşi arasında bir ilişki olduğundan şüphelendiği ve bu nedenle cinnet geçirdiği öne sürüldü. Ancak bugün ortaya atılan yeni iddialarda böyle bir olayın kesinlikle olmadığı, Sargık'ın olaydan önce işten çıkarıldığı, parasız kaldığı ve bu ekonomik sıkıntılar nedeniyle cinnet getirdiği öne sürüldü.
[ ****](http://aktuel.mynet.com/galeri/haber/bagcilarda-baba-cinneti-6-olu-geriye-fotograflari-kaldi/10916/971318/)
**BABA DA HAYATINI KAYBETTİ:** **ÖLÜ SAYISI 7'YE YÜKSELDİ**
Bağcılar’da, 7 çocuğu eşi ve kardeşini vurarak intihara teşebbüs eden baba Engin Sargık, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Baba Sargık'ın ölümü ile ölenlerin sayısı 7'e yükseldi. Avcılar'daki özel bir hastanede yoğun bakımda tedavisi süren baba Engin Sargık'ın 12.30 itibariyle hayatını kaybettiği açıklandı.

**İKİ GÜN ÖNCE İŞTEN ÇIKARILMIŞ**
Geçtiğimiz Cuma gecesi beş çocuğu ve kardeşini öldüren, eşi ile iki çocuğunu ağır yaralayan Engin Sargık’ın olaydan iki gün önce işten çıkarıldığı ortaya çıktı. İşten çıkarılan beş arkadaşı ile birlikte olay günü avukatlık bürosuna giden Sargık’ın cebinde sadece 5 lirası vardı. 750 liralık dava masraflarını diğer arkadaşları karşıladı. Yakınları yaşanan olayın dehşeti ile birlikte ‘yasak aşk’ söylentilerine tepkili. Kayınbiraderiyle çok sayıda telefon konuşması olduğu iddia edilen Sacide Sargık’ın cep telefonun olmadığı öğrenildi. “Olayı televizyondan öğrenip İstanbul’a geldim” diyen ağabeyi Nusrettin Sargık “Altında bulunduğumuz borç yükü bu duruma sebep oldu” diyor.
Engin Sargık (38) geçtiğimiz Cuma gecesi saat 24:00 sıralarında tam bir dehşete yol açtı. Bir saat kadar önce misafirliğe gelen yakınlarını ağırlayan Sargık Ailesi uyumaya hazırlanıyordu. Ercan (9), Erhan (8) ve Abidin uykuya dalmıştılar. Baba Sargık önce uykudaki üç çocuğunu vurdu. Her birinin başında iki kurşun izi vardı. Sonrasında evde bulunan diğer kişilere yöneldi. Son kurşunu kendisine ayırdı. Ancak tetiğe basmadan önce kardeşi Sait’i aradı ve şunları söyledi: “Ailemi yok ettim şimdi de kendimi vuruyorum gelin.”
Olayın nedeni ile ilgili sır perdesi henüz tam olarak aralanmış değil. Ancak yakınları, ailenin altında bulunduğu borç yükü ile birlikte Engin Sargık’ın işten çıkarılmasının bunalıma yol açtığı görüşünde.
Avukat Cuma Tiryaki, Engin Sargık ile olaydan bir kaç saat önce görüştüğü ifade ederek şunları söyledi: “Engin Bey ile birlikte 6 kişi 30 Ekim günü işten çıkarılmış. İşten çıkaran firma, ne çalıştıkları sürenin parasını ne mesailerini ne de tazminatlarını vermiş. Beş kişi bir araya gelip bana geldiler.
Gerekli işlemleri yaptık. Ancak dava açmak için kişi başı 750 lira gerekiyordu. Engin Bey parasının olmadığını söyledi. Hatta bir ara ‘cebimde 5 lira param var’ dedi. Diğer dört arkadaşı onun da dava ücretini aralarında topladılar. Saat 19.00’a kadar bizim bürodaydılar. Bu olay olmasaydı. Pazartesi (dün) günü dava başvurusu yapacaktık.”
**'CEP TELEFONU YOK'**
Avukat Tiryaki olay sonrası medyaya da yayılan ‘yasak aşk’ söylentisi ile ilgili “Bu yöndeki tek bir delil dosyada yok. Telefon dökümleri deniyor böyle bir döküm yok. Kabarık fatura deniyor ortada böyle bir fatura yok. Üstelik Sacide Hanım’ın cep telefonu da kullanmıyor. Ailenin ev telefonu da yok. Üstelik yoksul bir aile. Engin Bey 850 liralık bir işte çalışırken işsiz kalıyor. Evin kirası 500 lira. Evin iki büyük kızı konfeksiyonda çalışıyor. Anne, bulabildikçe ip temizliyor. Yine, öldürülen Bayram Sargık da bir konfeksiyon atölyesinde çalışıyor. Ailenin geçmişten gelen yüklü de bir borcu bulunuyor.”
**BORÇLARI ÖDEYEMEDİK TEHDİT ALDIK**
Kardeşi ve yeğenlerini kaybetmenin acısı ile konuşurken zaman-zaman gözleri dolan ağabey Nusrettin Sargık olayın temel sebebinin yaşadıkları mali sorunlar olduğunu söyleyerek şunları ifade etti: “Batman’da hayvan ticareti yaptığımız süreçte zarar ettik. Bazı hayvanlarımız telef oldu. 365 bin liralık borcumuz oluştu. Bu borç bana ve kardeşlerime aitti. Alacaklılar bir süre sonra tehdit telefonları açmaya başladılar.
Engin daha fazla dayanamayarak 2 yıl önce İstanbul’a taşındı. Bana geldiği gibi ona da tehdit telefonları geliyordu. Hatta kimi zaman ailelerimize yönelik de tehditler alıyorduk. Cenazelerin yerde olduğu anda bile alacaklılar bana telefon açtı; ‘paramızı öde’ diye. Ancak bu parayı ödeyecek gücümüz yoktu. Ben bir süre sonra dayanamadım akrabalarımın bile bilmediği bir yere evimi taşıdım. Belli ki kardeşim daha fazla dayanamadı bu duruma. Üstelik bir de işsiz kalmış. Bu olayın başka da hiçbir sebebi olamaz.”
**SON AKŞAM YEMEĞİ**
Olayın yaşanacağı akşam Sargık Ailesi’ni davetli olarak gittiklerini anlatan Ali Tiryaki, medyada yer alan ‘yasak aşk’ söylentilerine tepkili. Tiryaki “O akşam saat 22:45’e kadar birlikte onların evindeydik. Yemek yedik sohbet ediyorduk. Konuşulan konu maddi durumlar ile ilgiliydi. Engin de işten çıkarılmıştı. Ancak yine de anormal bir durumu yoktu. Tek derdi ailesinin geçimiydi. Bir ara bizim burada bir çay bahçesinde çalıştı. Gece sabaha kadar orada duruyordu. Dayanılır gibi değildi. Ama çocuklarının geçimini sağlamak için çalıştı. Kardeşi Bayram da 2 ay kadar önce babası ile tartıştığı için Enginler’in evinde kalmaya başlamıştı.” şeklinde konuştu.
Anahtar Kelimeler: