Çeçen heyeti Sivas'ta -Çeçenistan Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Edilgiriyev ve beraberindeki heyet, Sivas Valisi Ali Kolat'ı ziyaret etti

Çeçenistan Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Emruddin Edilgiyirev ve beraberindeki heyet, Sivas'a geldi.

Çeçenistan Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Emruddin Edilgiyirev ve beraberindeki heyet, Sivas'a geldi.

Sivas Çeçen Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışına katılmak ve bazı temaslarda bulunmak üzere kente gelen Çeçenistan Cumhuriyeti Başkan Yardımcısı Emruddin Edilgiyirev, Çeçenistan Cumhuriyeti Kültür Bakanı Dikalu Muzikayev ve Grozni Belediye Başkanı Muslim Huçiyev, Sivas Valisi Ali Kolat'ı makamında ziyaret etti.

Vali Kolat tarafından Sivas Valiliği binası önünde karşılanan Edilgiyirev ve Muzikayev, Valilik Şeref Defterini imzaladı.

Reklam
Reklam

Çeçen heyete, Sivas'ın tarihi ve kültürel yapısı hakkında bilgi veren Vali Kolat, cesur, kahraman Çeçenleri Sivas'ta ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Sivas'ta Çeçen olduğunu ifade eden Kolat, Sivaslıların "Yiğidolar" olarak anıldığını belirterek, Sivaslılar ile Çeçenlerin ortak yönlerinin çok olduğunu söyledi. Vali Kolat, ziyaret anısına Edilgiyirev ve Muzikayev'e, plaket takdim etti.

Edilgiyirev de, Vali Kolat'a kama ile kalpak armağan etti. Vali Kolat, kalpağı başına takarak basın mensuplarına poz verdi. Vali Kolat daha sonra Valiliğin balkonundan kent meydanındaki tarihi eserler hakkında misafirlerine bilgi verdi.

Kentte çeşitli ziyaretler yapacak olan Çeçen heyet, yarın da Sivas Çeçen Kafkas Kültür ve Dayanışma Derneği'nin açılışına katılacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: