Çeçenlerden “putin” Protestosu

Taksim Meydanı’nda bir araya gelen Çeçenler, Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i...

Taksim Meydanı’nda bir araya gelen Çeçenler, Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i Rusya Konsolosluğu önünde protesto etti.

Taksim Meydanı’nda bir araya gelen Çeçenler, ellerinde “Putin No” yazılı pankartlarla “Katil Putin” şeklinde sloganlar atarak Türkiye’ye ziyaret gerçekleştirecek olan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i protesto etti. Grup Taksim Meydanı’ndan yürüyerek Rusya’nın İstanbul Başkonsolosluğu önüne gelirken, burada olası bir duruma karşı polisin de geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.

Reklam
Reklam

Daha sonra konsolosluk önünde grup adına açıklama yapan Burak Kurt, “Putin Türkiye’ye gelecek. Kafkasya’nın tamamında yürüttüğü kirli politikalarla Rusya’yı adeta esir alan Putin, kurduğu korku imparatorluğuyla elinin eriştiği her coğrafyada demokrasiye savaş açmış pek çok cinayete imza atmış bir diktatördür. Kendisine yönelik en ufak bir muhalefeti şiddetle cezalandırmıştır. Türkiye’ye kamuoyunda Putin’in gerçek yüzünü anlatırken, Başbakan Erdoğan’ı da uyarıyoruz: ‘Bana dostunu söyle sana kim olduğunu söyleyeyim.” dedi.

Açıklamanın ardından grup sessiz bir şekilde dağıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: