ÇEDAŞ'tan Koyulhisar'da Abonelere Sayaç Uyarısı

ÇEDAŞ Koyulhisar İşletme Başmühendisliği, abonelere elektrik sayaçlarını dışarı almaları uyarısında bulundu.

ÇEDAŞ Koyulhisar İşletme Başmühendisliği, abonelere elektrik sayaçlarını dışarı almaları uyarısında bulundu.

ÇEDAŞ'tan yapılan yazılı açıklamada, Koyulhisar ilçesi ve köylerinde yapılan kontrollerde bazı abonelerin elektrik sayaçlarının içerde olduğunun tespit edildiği ve sayaçların kolay okunabilmesi için dışarı alınmasının kanuni zorunluluk olduğu hatırlatıldı.

Elektrik sayaçlarının kolay okunabilecek şekilde ve yükseklikte olması gerektiğinin belirtildiği, açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sayaçların dışarı alınma işlemi elektrikçiler odasına kayıtlı kişiler tarafından ve garanti belgeli olarak yapılmaktadır. Sayacı içerde tespit edilen meskenlerde kullanıcı yoksa elektrik direkt olarak kesilecek, eğer meskende ikamet eden varsa 15 gün süre tanınacaktır. Abone bu süre içerisinde de elektrik sayacını dışarı aldırtmazsa elektriği kesilerek cezai işlem uygulanacaktır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz