Cedit Vadisi'nde 200 Bin Metrekarelik Düzenleme

İzmit Cedit Vadisi Çevre Düzenlemesi tanıtım programı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi....

İzmit Cedit Vadisi Çevre Düzenlemesi tanıtım programı, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Erenler, Cedit, Topçular Mahalleleri ile Santral Mevkii’ni kapsayan toplam 200 bin metrekare alanda yapılan düzenlemelerle bölgenin adeta çehresi değişti.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen İzmit Cedit Vadisi Çevre Düzenlemesi Topçular Mahallesinde yeni yapılan Topçular Parkı’nda gerçekleşti. Programa Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, Büyükşehir Başkan Danışmanı Nermin Tol, İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, Topçular Mahalle Muhtarı Nazhanım Yazar, daire başkan ve müdürleri, il protokolü ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Reklam
Reklam

Programın açılış konuşmasını yapan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, alanın eskiden kuş uçmaz kervan geçmez durumunda olduğunu kaydederek, ”Eskiden bu yollarda bir araba zor geçerdi. İnsanlarının yaşamasının zor olduğu bölgeydi. Hayatı kolaylaştıran anlam katan, güzelleştiren bir çalışma yaptık. 200 bin metrekare alanda eskiden adeta mezbelelik bir alan olan bölgeyi insanların nefes alabildiği, çocuklarıyla zaman geçirebildiği bir dinlence alanı haline getirdik. Bu hizmetler Kocaeli için, sizler için” şeklinde konuştu.

Erenler, Cedit, Topçular Mahalleleri ile Santral Mevkii çevre düzenlemesinin yapılması ve ağaçlandırılması 200 bin metre kare alanı kapsıyor. Bu devasa alana 35 bin fidan dikildi. Alan Piknik alanları, yürüyüş yolları, çimlendirme, kamelyalar, pergolalar, piknik masaları ile donatıldı. Oyun grupları basketbol sahası, spor kondisyon aletleri, ahşap oturma birimlerin yapıldığı bölgede, damla ve otomatik sulama sistemleri, aydınlatma sistemleri, ahşap kapılar, ahşap ve ferforje korkuluklar, ahşap köprüler çeşmeler yapıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: