Çek Cumhuriyeti heyeti, ticaretin gelişmesi için ETSO’yu ziyaret etti

Çek Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Irena Krasnicka başkanlığındaki ticaret heyeti, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret...

Çek Cumhuriyeti’nin İstanbul Başkonsolosu Irena Krasnicka başkanlığındaki ticaret heyeti, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret ederek, Meclis Başkanı Saim Özakalın ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
Çek Cumhuriyeti’nde çevre teknolojileri alanında faaliyet gösteren firmaların temsilcileriyle Erzurum’a gelen ticaret heyetinin üyeleri, Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin ardından ETSO’yu ziyaret etti. Başkonsolos Irena Krasnicka’nın yanı sıra Ticari Konsolos Ales Uchytil, Czechtrade Müdürü Miroslav Kelnar, Prag Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Jiri Kriz, Çek işadamları Tomas Prokop ve Zbynek Hurasek, Türk işadamı Ali Sezgin Gafuroğlu ve işkadını Aysu Koçar’ın yer aldığı heyet, Çek Cumhuriyeti’ndeki iş imkânlarıyla ilgili bilgi verdi.
Ziyaretlerinin amacının Türkiye ile Çek Cumhuriyeti arasındaki ticari ilişkileri daha da geliştirmek olduğunu dile getiren Başkonsolos Irena Krasnicka, sadece çevre teknolojileri alanında değil diğer sektörlerle ilgili de ticaret yapma arzusunda olduklarını söyledi. ETSO’dan bölgede hangi alanlarda işbirliği yapabileceklerini öğrenmek istediklerini kaydeden Başkonsolos Krasnicka, iki ülke arasındaki ilişkileri daha iyi seviyelere geleceğine inancının tam olduğunu belirtti.
Çek ticaret heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade eden ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Erzurum ile Çek Cumhuriyeti’nin aynı coğrafyada, aynı atmosferi teneffüs ettiğini, ancak bunun ticari alanlara tam olarak yansıtılamadığına değindi. Özakalın, “İki ülke arasında her ne kadar 1 milyar dolarlık bir ticaret hacmi olsa bile, bu bütün imkânlarımızı kullandığımız anlamını taşımıyor. Bütün bu dostluk ve iyi niyet çerçevesinde bu ticari ilişkilerimizi daha da üst seviyelere taşımak gerektiğini düşünüyorum.” diye konuştu.
Ticari Konsolos Ales Uchytil, Türkiye ve Çek Cumhuriyeti arasındaki ticaret potansiyeliyle ilgili bir sunum yaptı. Toplantıya katılan Çek işadamları da firmalarıyla ilgili tanıtım sunumlarını gerçekleştirdi.
Toplantının ardından ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Başkonsolos Irena Krasnicka’ya Oltutaşı gümüş işlemeli bir broş, Başkonsolos Irena Krasnicka da Özakalın’a bir kravat, ETSO Yönetim Kurulu üyeleri de Çek işadamlarına Oltutaşı tespih, kadın misafirlere de yine Oltutaşı broş hediye ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz