Çekerek'te Kan Bağışı Kampanyası

Çekerek ilçesinde, Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Çekerek ilçesinde, Kızılay Doğu Karadeniz Bölge Kan Merkezi tarafından kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kan merkezi müdürü Nami Özkan, yaptığı açıklamada, ilçe halkının duyarlılığının kendisini memnun ettiğini belirtti.

Özkan, "Kanın insandan başka bir kaynağı yok. Bugün bir organ ne ise kan da o. Kanın güvenli olması lazım. Güvenli olması için ihtiyaca yönelik sürekli bağışçılardan olması gerekiyor. Bunun için de biz sürekli kampanyalar düzenliyoruz. Vatandaşlardan aldığımız bir ünite kanın, sadece 3 kişiye faydası olabiliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Çekerek Kaymakamı Kürşad Atak ise, kan vermenin bir insanlık görevi olduğunu söyledi.

Atak, "Birkaç kişiye hayat verebilirsek ne mutlu bize. Her vatandaşın birilerine yardım etme adına bu görevi yerine getireceğini düşünüyorum ve getirmesi gerektiğine de inanıyorum" diye konuştu.

Jandarma ve sağlık personeli ile siyasi parti temsilcilerinin de yoğun ilgi gösterdiği kampanya çerçevesinde 195 ünite kan bağışı yapıldı.

Muhabir: Eyüp Yıldız / Özcan Güney

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: