Çekmeköy'de "engelsiz Taksi" Hizmeti

Çekmeköy'de uygulanan "engelsiz taksi" hizmeti, engellilerin ve ailelerinin sosyal hayata katılmalarını kolaylaştırıyor.

Çekmeköy'de uygulanan "engelsiz taksi" hizmeti, engellilerin ve ailelerinin sosyal hayata katılmalarını kolaylaştırıyor. Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Sosyal İşler Müdürlüğü Belediye Engelliler Masası tarafından uygulamaya alınan hizmetle engellilerin ulaşım ihtiyaçları karşılanıyor. Toplu ulaşım araçlarında engellilerin karşılaştığı sorunlardan yola çıkılarak hayata geçirilen projede engelliler, Belediye Engelliler Masası'nı telefonla arayarak araçlarını çağırabiliyor. Kişiye ve ailesine özel hizmet veren araçlarla yolcular, ihtiyaçları doğrultusunda istedikleri yere gidebiliyor. Gün içinde zaman sınırlaması olmadan hizmet veren taksiler, günde ortalama 20 kişiye hizmet verebiliyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, şunları kaydetti: "Dört yıldır engellilerin ulaşımını sağlayan bu araçlarla, engellilerin ve ailelerinin sosyal hayata katılmalarını kolaylaştırıyoruz. Bu araçlar, sadece hastane ulaşımı için kullanılmıyor. Bir kardeşimiz canı sıkıldığında ailesi ya da arkadaşıyla deniz kenarı, çay bahçesi gibi yerlere gitmek istediğinde oralara da götürüyoruz. Dönmek istediği zamana kadar görevli arkadaşlarımız onları bekliyor."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: