Celal Bayar Üniversitesi, Amerikan üniversitesi ile işbirliği yapacak

Muğla Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Middle Tennessee State Üniversitesi ile iyi niyet protokolü imzaladı.<br/> CBÜ...

Muğla Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ), Middle Tennessee State Üniversitesi ile iyi niyet protokolü imzaladı.
CBÜ Rektörlüğü'nde yapılan imza törenine; CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erdoğan Özkaya, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ümit Gökkuş, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ökmen, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Birol Kovancılar, Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Buğra Özer ve Deneysel Fen Bilimleri Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Selim Uzunoğlu da katıldı.
Törende Middle Tennessee State Üniversitesi'ni Rektör Prof. Dr. Sidney A. McPhee'nin yanı sıra, Siyaset Bilimi Doçenti Karen Kristina Petersen, Lisansüstü Çalışmalar Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Peter Cunningham, Tennessee Eyaleti milletvekilleri Joanne Humpries Favors ve Joeph Earl Armstrong temsil etti.
Protokol uyarınca her iki üniversitenin öğrencileri ve öğretim üyeleri arasında ortak çalışmalar ve projeler başlatılacak, karşılıklı kısa ve uzun süreli bilimsel işbirliği ziyaretleri yapılacak.
İki üniversitenin rektörü, imza töreninin ardından birbirlerine ve heyet üyelerine üniversitelerini ve ülkelerini temsil eden armağanlar takdim etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz