Celal Bayar Üniversitesi Eğitim Öğretime Başladı

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'de (CBÜ), 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı düzenlenen törenle açıldı.CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi'de (CBÜ), 2012-2013 Eğitim-Öğretim Yılı düzenlenen törenle açıldı.

CBÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen Akademik Açılış Töreni’ne Manisa Valisi Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Manisa Milletvekili ve MKYK Üyesi Hüseyin Tanrıverdi, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, eğitime verdiği destekle tanınan hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu, öğrenciler ve konuklar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuklara CBÜ Tanıtım Filmi izletildi. Tanıtım filmi sonrasında bir konuşma yapan Rektör Pakdemirli, üniversitenin 20. yılını kutladıklarını belirterek, “Yakın zamana kadar 5 fakültemiz vardı. Bu sene içerisinde kurulan fakültelerle birlikte fakülte sayımız 10’a ulaştı. Yabancı diller rektörlüğe bağlı bir bölüm iken yüksekokul haline getirildi. Buraya anadili yabancı dil olan yeni elemanlar alınarak takviye yapılıyor. Şu an da bine yakın öğrencimiz oldu. Bunun sebebi de yüzde yüz İngilizce seviyesinde öğrenime geçmemiz dolayısıyla zorunlu hazırlığa başlamış olmamızdır. 2012 yılında da bu sene ilk defa başladığımız programlar var. Genelde piyasada rağbet gören bölümleri açmaya çalışıyoruz” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Üniversitenin akademik çalışmalara ayrı bir önem verdiğini belirten Pakdemirli, “Akademik başarıları ön plana çıkarmaya çalışıyoruz. Bu konuda ödüller vererek akademik çalışmalara teşvik ediyoruz. Ayrıca akademik çalışma yapanlar pozitif ayrımcılığa tabi tutularak BAF’tan rahatlıkla ödenek alabilecek” dedi.

Pakdemirli’nin ardından kürsüye gelen AK Parti Manisa Milletvekili Tanrıverdi, üniversitelerin ülkenin kalkınmasında lokomotif görevi üstlendiklerini söyledi. Tanrıverdi sözlerine şöyle devam etti: “Toplumun ileri gitmesini sağlayan yeni düşüncelere kaynaklık eden en önemli kurum üniversitelerdir. Türkiye içinde bulunduğumuz süreçte çok önemli gelişmeler göstermektedir. Yurt içinde devrim niteliğinde sosyoekonomik atılımlar yapılmış. Yurtdışında ise adından ve ağırlığından bahsedilen bir konuma ulaşmıştır. Eğitim noktası olmayan bir süreçtir. Diploma sadece bir ara aşamanın kurumsal onayıdır. Esas olan kendimiz yetiştirmemizdir.”

“ÜNİVERSİTESİ OLAN İLLER DAHA ŞANSLI”

Reklam
Reklam

Manisa Valisi Daşöz ise, okula yeni başlıyor gibi heyecanlı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “Burada yaşadığınız süre içerisinde bu şehri yakından tanımanız bu şehrin bir turizm elçisi olmanız bizim için çok önemli. Eğitim büyük bir ihtiyaç, ancak Manisa yaşamınıza etki edecek bir il olacak. Manisa bu güne kadar görev yaptığım 5. il. Bir şehir hayatında üniversite olmasının ne demek olduğunu bu süreç içerisinde hep yaşadım. Üniversite olan şehirler, olmayan şehirlere göre daha şanslıydı. Ama çok şükür ki bütün illerimizde üniversitelerimiz var. CBÜ üniversitemizin olduğu bu şehirde hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Sevgili öğrenciler belki bu üniversiteyi birinci sırada tercih etmediniz. Ama birazcık bu üniversiteyi ve bu şehri yakından tanıdığınızda ne kadar özel bir konumda olduğunuzu yakından görebilirsiniz. Manisa, çok özellikleri olan bir il. İlimizin içerisinde yer alan Ege bölgesi de Marmara’dan sonra Türkiye’de ekonomiye ve milli gelire en çok katkı söyleyen bölge. Halen devam eden projelerle bu iki bölge aslında tam bir entegrasyona gidiyor. Bu gün İzmir-İstanbul arasındaki otoyol projesiyle mesafeyi 3 buçuk saate indiriyor. Çandarlı’da yapımına başlanan liman dünyanın 10. büyük Türkiye’nin ise en büyük limanı olacak. İnanıyoruz ki bu limanın devreye girmesiyle Ege Bölgesi Marmara Bölgesi ama özellikle de Manisa Bölgesi çok etkilenecek. Bundan sonraki süreçte başta sanayi olmak üzere lojistik anlamda büyük önem kazanacak.”

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından üniversitede büyük emeği geçen hayırsever Hasan Ferdi Turgutlu hakkında tanıtım filmi gösterildi. Gösterimin ardından Turgutlu uzun süre alkışlandı. Turgutlu’ya Vali Daşöz tarafından plaket verildi. Sonrasında ise YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay tarafından "Yükseköğretim, Yükselişler ve Yeniden Yapılandırma Çalışmaları" konulu açılış dersi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: