Celal Bayar Üniversitesi’nde üç yeni bölüm açılacak

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)’nde, 2012 yılında Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği...

Manisa Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ)’nde, 2012 yılında Din Kültürü ve Ahlâk Bilgisi Öğretmenliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Sanat Tarihi bölümleri açılacağı bildirildi. Bu üç lisansın yanısıra 11 de ön lisans bölümü açılacak.
CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, bir basın toplantısı düzenleyerek görevde bulunduğu 13 aylık dönemde yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yeni açılacak üç bölümle ilgili işlemlerin tamamlandığını, 2012 yılında ilk defa öğrenci alınacağını söyledi. Rektör Pakdemirli, ayrıca Alaşehir Meslek Yüksekokulu’nda Organik Tarım, Gördes Meslek Yüksekokulu’nda Maliye, Kula Meslek Yüksekokulu’nda Halkla İlişkiler, Ahmetli Meslek Yüksekokulu’nda İnsan Kaynakları Yönetimi, Akhisar Meslek Yüksekokulu’nda Makine ve Bilgisayar (örgün öğretim), Turgutlu Meslek Yüksekokulu’nda Kaynak Teknolojisi, Yapı Yalıtım Teknolojisi ve Geleneksel El Sanatları (ikinci öğretim), Salihli Meslek Yüksekokulu’nda Özel Güvenlik ve Koruma ile Emlak ve Emlak Yönetimi bölümlerinin de hizmete gireceğini bildirdi.
Şubat ayında CBÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nin tek binada toplanacağını da duyuran Prof. Dr. Pakdemirli, hedefin hasta memnuniyeti, hızlı ve kaliteli hizmet olduğunu söyledi. Yeni binada birlikte tüp bebek merkezinin devreye gireceğini aktararak, Sağlıklı Yaşam Merkezi’ninse rektörlük yanında faaliyete başladığını ifade etti.
Muradiye Kampüsü’nde hasta nakil aracı ve üç acil tıp teknisyeni görevlendirdiklerini dile getiren Rektör Mehmet Pakdemirli, öğrencilerden alınan kayıt, belge, diploma parası gibi ek ücretleri kaldırdıklarını söyledi. Üniversite olmanın en önemli özelliklerinden birisinin uluslararası ilişkilerin güçlülüğü olduğunu vurgulayarak, uluslararası ofisin personel olarak güçlendirildiğini ve bir rektör danışmanına bağlandığını kaydetti. Hedeflerinin bilimsel çalışmaları teşvik etmek ve artırmak olduğunu dile getiren Rektör Pakdemirli, eğitim kalitesini ve çeşitliliğini arttıracaklarını söyledi. Daha iyi bir idari yapılanma içinde olacaklarını ifade eden Pakdemirli, öğrencilere yönelik iyileştirmeler yapacaklarını sözlerine ekledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz