Çelebi, Mustafa Sarıgül'ü destekleyeceklerini açıkladı

İSTANBUL (İHA) - Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi, yerel seçimlerde Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ü destekleyeceklerini açıkladı.

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, Mustafa Sarıgül'ün, yerel seçim çalışmalarını yürüttüğü seçim ofisini ziyaret etti. Çelebi, yerel seçimlerde Mustafa Sarıgül'e destek vereceklerini ifade etti. Ekonomik kriz nedeniyle her gün yüzlerce çalışanın işten çıkartıldığına dikkat çeken Çelebi, "Türkiye kan ağlıyor. Emekçiler zor günler geçiriyor. Böyle bir süreçte DİSK olarak Türkiye genelinde emekten yana olan siyasetçilerin yanında yer almak bizim görevimizdir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Mustafa Sarıgül'ün Şişli de yaptığı hizmetlerin örnek bir model oluşturduğunu vurgulayan Çelebi, "Sarıgül'ün emeğe karşı gösterdiği duyarlılık ve dayanışma bizim için çok önemlidir. Bu nedenle 29 Mart'taki seçimlerde kendisini desteklediğimizi çok açık bir şekilde ifade etmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise Çelebi'nin desteğinden dolayı büyük bir memnuniyet duyduğunu belirterek, "Emeğin en büyük temsilcisinin bizi ziyaret ederek, yanımızda olması enerjimizi ve çalışma azmimizi artırmıştır. Türkiye'de maalesef güçlü bir muhalefet olmadığı için emekçiler giderek zorlanmaktadır. Bugün ne yazık ki işçiye de, işsize de sahip çıkan siyasi bir güç yok. Ancak emek yeniden hak ettiği yere gelecektir" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Sarıgül ile el ele tutuşarak poz veren Çelebi, "Zalimin zulmü varsa Şişli'nin de Sarıgül'ü var" dedi.