Çelebibağı Beldesi Kanalizasyon Arıtma Sistemine Kavuşuyor

Van’ın Erciş ilçesi Çelebibağı Belde Belediyesi’nin hazırlamış olduğu kanalizasyon arıtma sistemi ihalesinin tamamlandığı bildirildi.Çelebibağı Belediye...

Van’ın Erciş ilçesi Çelebibağı Belde Belediyesi’nin hazırlamış olduğu kanalizasyon arıtma sistemi ihalesinin tamamlandığı bildirildi.

Çelebibağı Belediye Başkanı Veysel Keser, yaptığı açıklamada, bölgede şuan kentsel atık diye bilecekleri bir çöp yığını olmadığını, ama arıtmada da aynı çevreye duyarlı ve hassas bir çalışma yaptıklarını söyledi. Bölge için en iyi arıtma sistemi olarak kuracakları tesisin çevreye herhangi bir zararı olmayacağını belirten Keser, “Çevreye kastım bütün canlılar için geçerli kötü koku ve özelikle vazgeçemeyeceğimiz Van Gölü’dür. Biz bu değerli kaynağı kirletmemeli ve değerini bilmek zorundayız. Arıtma sistemimizin ihale bedeli 3 milyon 113 bin TL olup, arıtma tesisiyle birlikte hedefimiz 50 bin nüfuslu bir kitleye hizmet vermektir. 2050 yılına kadar Çelebibağı halkının bu konuda herhangi bir sıkıntısı olmayacak ve bizlerde eksik ve gerekli olan hizmetlerimize devam edeceğiz. Yapılacak olan arıtma sistemi çok dikkat çekici olması yanında ekolojik olmasıdır. Uzun havalandırılmalı, aktif çamur sistemi, ileri düzeyde azot ve fosfor giderine uygundur. Ayrıca, Van Gölü kapalı havzası hassas olduğu için projede ileri arıtma sistemi uygulanmıştır. Bugün itibari ile ihaleyi alan ilgili firmaya yer teslimi yapılmıştır. En kısa zamanda işbaşı yapacaklardır” dedi.

Reklam
Reklam

İşin belediye tesliminde İller Bankası Genel Müdürlüğü Çevre Yapısı Daire Başkanı Sevinç Deniz, Teknik Uzman Yardımcıları Çelebi Mertoğlu, Emrah Coşkun, Van Bölge Müdürü Metin Sancı, Teknik Uzman Yardımcısı Murat Kamiloğlu, Çelebibağı Belediye Başkan Vekili Ferman Görer, Yazı İşleri Müdürü Nejdet Kahraman, Fen İşleri Müdürü Enver Deniz hazır bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: