Celebrex'in satışı durdurulduyor

İSTANBUL (İHA) - Pfizer, Celebrex (selekoksib) adlı ilacının Türkiye'deki satışını geçici bir süre için durdurma kararı aldı.

Sağlık Bakanlığı kısa bir süre önce Celebrex 100mg ve Celebrex 200mg kapsül isimli ilaçların prospektüs ve dış ambalajlarına kalp damar sistemi güvenilirliği ile ilgili bazı özel ibarelerin eklenmesini istemişti.

Pfizer'den yapılan açıklamada, "Pfizer, Celebrex'in prospektüs ve dış ambalajına eklenilmesi istenen ibareler hususunda Sağlık Bakanlığı ile bir mutabakata varılamaması sonucunda ve Bakanlık onayını takiben, 19/11/2004 tarihi itibari ile ürünün Türkiye'deki satışını geçici olarak durdurmuştur. Pfizer; romatizmal hastalıklar alanında, Celebrex gibi önemli bir alternatifin, Türkiye'de kullanımda olamamasından üzüntü duymaktadır. Pfizer bundan sonraki süreçte, daha önce de olduğu gibi, Celebrex'in güvenilirliği ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığı ve bilimsel çevrelerle her türlü bilgiyi paylaşmaya ve bunlarla yakın işbirliği içinde bulunmaya devam edecektir. Pfizer aynı zamanda, uluslararası platformda sürdürülecek çeşitli çalışma ve değerlendirme sonuçlarının da, Celebrex'in güvenilirlik profilini destekleyeceğine inanmaktadır" denildi.

Reklam
Reklam

Pfizer, Celebrex'in bir süre eczanelerde bulunamayacağı dolayısıyla hastalara uyarılarda da bulunarak, "Pfizer, hastaların hekimlerine başvurarak tedavilerini yeniden düzenlemelerini tavsiye etmektedir. Hastalara ve kamuoyuna konuyla ilgili ayrıntılı bilgi verilmesi amacıyla da Pfizer tarafından 0212- 258 49 73 ve 0800-211 80 90 no.lu ücretsiz danışma hatları 22/11/2004 tarihi itibarı ile hizmete açılacaktır. Hastalar ayrıca, Pfizer İlaçları web sitesini ( www.pfizer.com.tr ) ziyaret ederek bilgi alabilecek ve sorularını bilgi@pfizer.com adresi aracılığı ile de iletebileceklerdir" ifadeleri kullanıldı.