Çelik Çomak Federasyonu Genel Başkanı Kars'ta

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonuna bağlı Çelikçomak Federasyonu yetkilileri Kars'ta öğrenci, öğretmen ve oyun...

Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonuna bağlı Çelikçomak Federasyonu yetkilileri Kars'ta öğrenci, öğretmen ve oyun sever vatandaşlarla bir araya geldi.

Çelik çomak, birdirbir, mendil kapmaca gibi oyunlarını çocuklara sevdirmeyi amaçladıklarını belirten ÇÇF Genel Başkanı Tamer Tunç, bu oyunların çocuklar tarafından tekrar en fazla oynanan oyunlar olmasını hedeflediklerini söyledi.

Geleneksel oyunların çocukların arasındaki bağı kuvvetlendirdiğini belirten Başkan Tunç; "Çocuk Oyunları ve Spor Kulüpleri Konfederasyonu olarak çocuklarımıza geleneksel oyunlarımızı tanıtıyoruz. Geleneksel oyunlarımıza sahip çıkıyoruz. Çocuklarımızın bizim olan mendil kapmaca, çelik çomak, yal satarım bal satarım, sek sek, 5 taş ve birdirbir gibi oyunlarımızı çocuklarımızın severek oynaması için çalışmalarımız var. Bu oyunları çocuklarımıza sevdirmek durumundayız. Bu toplumun arasındaki birlikteliği arttırıcı bir proje. Çocuklarımız bu tür oyunlarda birlikte oldukları zaman aralarında bir kaynaşma oluyor. ve bu çocukların kavga etmesi neredeyse imkansız hale geliyor. Bu da çocuklarımız açısından olumlu sonuçlar doğuruyor. Çocuklarımız daha mutlu ve arkadaşlarıyla daha iyi iletişim kuran sosyal bir kişiliği kavuşuyor" dedi.

Reklam
Reklam

Farklı ülkeler tarafından geleneksel oyunların alınmasının önüne geçmek amacıyla bazı oyunların tescillerini alan ÇÇF federasyonu, Kars'ta unutulmuş ve bugüne kadar gençler arasında bile oynanmamış oyunları oynatarak gelecek kuşaklara taşınmasını hedefliyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: