Çelik: "hiçbir İnanç Grubunun Kutsal Değerlerine Saldırı Kabul Edilemez"

AK Parti Dışilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "İslam'ın ve hiçbir inanç grubunun kutsal...

AK Parti Dışilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, "İslam'ın ve hiçbir inanç grubunun kutsal değerlerine saldırı kabul edilemez. Ama bunu protesto yolu asla şiddet değildir" dedi.

Çelik, bir ABD'li yönetmen tarafından çekilen ve İslam'a ve peygambere hakaret ettiği öne sürülen filmden dolayı Libya Büyükelçisiyle birlikte 3 ABD'linin öldürülmesini kınadı. Çelik, "İslam'ın ve hiçbir inanç grubunun kutsal değerlerine saldırı kabul edilemez. Ama bunu protesto yolu asla şiddet değildir. Libya'da ABD elçisinin vahşice öldürülmesi ne adına yapılan bir eylem olursa olsun terör eylemidir. Bu tip eylemler lanetlidir. İslam adına yapıldığı söylenen bu eylemlerin İslam'la ilgisi yoktur. İslam adına terör, İslamın en büyük düşmanıdır. İslam dünyasının en büyük problemi, bu terör eylemlerinin İslam adına yapıldığının söylenmesidir. Bu gayri meşrudu" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz