Çelik: "hollywood'un Afrikalı Çocukları Evlat Edinmesi Sorumluluğu Bitiriyor Mu?"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Hollywood'un ünlülerinin Afrika çocuklarını evlatlık almasına tepki göstererek,...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Hollywood'un ünlülerinin Afrika çocuklarını evlatlık almasına tepki göstererek, "Evlat edinilen çocuklar daha iyi koşullarda yaşayacaklar ama önemli olan çocukların ailesinin yanında yaşamasıdır" dedi.

Çelik, UNICEF Etiyopya yetkilisinin "Afrika çocuk pazarı değil" açıklaması üzerine yaptığı açıklamada, "Bu açıklama önümüze bir ikilem koyuyor. Afrikali çocukların evlat edinilmesi, Hollywood ünlülerinin ve batılı ailelerin Afrikali çocukları evlat edinmesi bu çocukların hayatını mı kurtarıyor?. Yoksa, Afrikadaki çocukların yaşadığı kitlesel ve kesif eşitsizliği örten bir makyaj mı bu evlat edinmeler? Tek tek baktığınızda, her bir çocuğun hayatının Afrikadaki o zor koşullardan kurtarılması iyi diye düşünülebilir. Evlat edinilen çocuklar, iyi sağlik hizmetine, eğitim imkanlarına, daha iyi koşullarda yaşama imkanlarına kavuşacaklar. Ama? Esas olan çocuğun ailesinin yanında yaşamasıdır. Hollywood kampanyasi halinde Afrikalı çocukların evlat edinilmesi, sorumluluğu bitiriyor mu?" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünyanın, Afrika'ya borçlu olduğuna dikkat çeken Çelik şöyle devam etti:

"En çok da Batı borçludur. Çocuklara kendi evlerinde onurlu hayat hakkı sürme imkanı yaratılması gerekir. Batılı yardım kuruluşlarının bütçeleri, Afrika'daki çocuklardan çok, kendi personel giderlerine harcanıyor. Afrika'ya yardim, artık bir sektöre dönüşmüş durumda. Yardim kuruluşları, yardımların çoğunu kendi giderlerine harcıyor. Bu kısır döngüyü Türkiye, Somali örneğiyle kırdı. Türkiye'nin Somali modeli örnek olmalıdır. Eğer insanlık, vicdan denen şeyin ne olduğunu öğrenmek istiyorsa, Afrikali çocukların gözlerine baksın."

"PROVOKASYONA MÜSAADE ETMEYİZ"

Çelik yaptığı açıklamada Malatya'da Alevi ve Sunni vatandaşlar arasında çıktığı ileri sürülen kavgaya da değinerek Malatya'daki olayın bir mezhep çatışması gibi sunulmasının doğru olmadığını belirterek, "Provokasyona müsaade etmeyiz. Olayı takip ediyoruz. İl yoneticileri ve milletvekillerimiz Malatya'da olayin geçtiği bölgede. Burada sağduyu hakim. Provokatif hiçbir eyleme izin verilmez. Malatyamızın adının mezhep kavgası ile yanyana anılması düşünülemez. Malatyamız kardeşlikle anılır. Gerçek de budur sadece. Herşeye rağmen her ayrıntıyı en yüksek hassasiyetle takip ediyoruz. Malatyamızda mezhep kavgası yok, olamaz. Malatyamızda kardeşlik hakim. Malatya sen cansın, sende husumet olmaz, muhabbet olur ancak. Canımızın parçası Malatya, Sunni ya da Alevi kim üzülürse, hepimizin canı yanar. Malatya candir, kardeşliktir, muhabbettir" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: