Çelik Ihracatçısına Malezya Kapısı Yeniden Açıldı

Türkiye çelik sektörüne Malezya’dan iyi haber geldi. 26 Haziran 2012 tarihinde yerli üreticilerini korumak adına...

Türkiye çelik sektörüne Malezya’dan iyi haber geldi. 26 Haziran 2012 tarihinde yerli üreticilerini korumak adına Türkiye, Çin, Endonezya, Güney Kore ve Tayvan’a yönelik ‘demir veya alaşımsız çelikten filmaşin’ ürünlerine karşı anti-damping soruşturması açan Malezya hükümeti, Çelik İhracatçı Birlikleri (ÇİB) tarafından yürütülen hukuk mücadelesinin sonucunda soruşturmayı kaldırdı.

Kararın sektörü mutlu ettiğini belirten ÇİB Yönetim Kurulu Başkanı Namık Ekinci, “Malezya’nın açtığı soruşturma nedeni ile yitirdiğimiz bölgeyi güçlü bir biçimde yeniden elde ettik.” dedi.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin çelik ürünlerine yönelik benzer korumacı önlemlerin arttığını ve son 2 senede 12 ülkenin korumacı önlemlere başvurduğunu vurgulayan Ekinci, Malezya’da elde edilen başarının diğer yerlerde yürütülen faaliyetler için de motivasyon kaynağı olduğunu dile getirdi.

Ekinci, Ekonomi Bakanlığı, ÇİB ve sektör temsilcilerinin yoğun çabaları sonucu dışarıdan alınan yardımlarla birlikte başlatılan soruşturmanın Türkiye’nin lehinde neticelendiğini aktardı. Diğer ülkeler için de 20 Şubat 2013 tarihinden itibaren 5 sene müddetle yüzde 3,03- 25,2 damping vergisi uygulanacağı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: