Çelik: Meclis Genel Kurulu’nu CHP’nin keyfiliğine terk etmeyiz

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 12 yıllık zorunlu ve kademeli...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, 12 yıllık zorunlu ve kademeli eğitime ilişkin yasa teklifinin Meclis Genel Kurulu görüşmelerinde CHP'lilerin eylem yapmasına izin vermeyeceklerini söyledi. Çelik, ''TBMM Genel Kurulu'nu da, komisyonlarını da CHP'nin keyfiliğine terk etmedik, etmeyiz.'' dedi.

AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Çelik, 12 yıllık zorunlu eğitimle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in bir uzlaşma komisyonu oluşturabileceği yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Çelik, “Cemil Çiçek bu konularda tecrübeli biri. AK Parti olarak CHP, MHP ve BDP ile medeni insanlar olarak, medeni koşullarda görüşmeye hazırız. Ya bizim dediğimiz olacak ya da dediğimizi yapmazsanız, biz bunu engelleriz dayatmasına izin vermeyiz. Sayın Meclis Başkanımızın gerginliği azaltmak yönünde bir çabası varsa elbette biz de bu çabaya destek verir, katkı sunarız.” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

KAMUOYU BU YASAYI İSTİYOR

Muhalefet partilerinin 12 yıllık zorunlu eğitime ilişkin kamuoyunun yeterince bilgilendirilmediği eleştirileri olduğunun anımsatılması üzerine Çelik, “Kılıçdaroğlu, kendi işine gelen kesintisiz 8 yıllık eğitime ilişkin bir kısım anketi açıklıyor, ama 12 yıllık zorunlu eğitimi destekleyen yüzde 65'i açıklamıyor. Kamuoyunun böyle bir derdi yok ki, CHP'nin böyle bir derdi var. 8 yıllık kesintisiz eğitim 1997'den beri bu ülkenin gündemindedir ve tartışılmaktadır. Eksik olan, bilinmeyen hiçbir şey yoktur. Bu mesele eğitimciler tarafından, bu işten haberi olan herkes tarafından çok iyi bilinen bir meseledir. Bu uzmanlık gerektiren bir konudur. Bu durup dururken TBMM gündemine gelmiş bir konuda değildir.'' değerlendirmesi yaptı.

Bir gazetecinin 12 yıllık zorunlu eğitime ilişkin yasa teklifine bazı bakanların imza atmadığına yönelik haberleri hatırlatması üzerine Çelik, AK Partili bir bakanın teklife karşı çıkması halinde bu duruşunu TBMM Genel Kurulu'nda da gösterebilecek medeni ve siyasi cesarete sahip olduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

"BAŞBAKAN CIA BAŞKANI GÖRÜŞMESİNİN DETAYLARINI BİLMİYORUM"

CIA Başkanı Orgeneral David Petraeus'un Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmenin detaylarının sorulması üzerine Çelik, “Eminim ki Türkiye'nin menfaatine şeyler konuşulmuştur. Bir ülkenin başbakanı, kendi ülkesiyle ilgili olarak dünyanın en büyük devletinin istihbaratının başındaki insanla görüşmüşse konunun ne olacağını herkes tahmin edebilir, ama o detayları ne biliyorum, bilsem de açıklamaya yetkili değilim.'' dedi.

ŞENER VE ŞIK BERAAT ETMEDİ

Oda TV davasında gazeteciler Nedim Şener ve Ahmet Şık'ın tahliyelerinin değerlendirilmesi istenen Hüseyin Çelik, “Bizim tavrımız, tutukluluk sürelerinin Avrupa standartlarında ve makul olmasıdır. Tutukluluğun cezalandırmaya ve infaza dönüşmesi kamu vicdanını yaraladığı gibi bizi de yaralıyor. Bu arkadaşlarımız beraat etmedi, yargılanmaları devam ediyor, ama tahliyeleri herkesi memnun ettiği gibi bizi de memnun etmiştir.'' ifadelerini kullandı.

Esenyurt'taki yangının ardından hayatını kaybeden işçilerden bazılarına yangının olduğu gün sigorta yapıldığı haberlerine Çelik, böyle bir durumun suçu saklama anlamına geleceğini ve yargının gereğini yapacağını belirtti.

Reklam
Reklam

Çelik, subay ve astsubayların mecburi hizmet sürelerinin 15 yıldan 10 yıla indirilmesine yönelik ciddi talepler olduğunu, bu konuyla ilgili de bir çalışma yapıldığını söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: