Çelik: "türkiye'nin Somali'ye İlgisi Hayat Dönüş Oldu"

AK Parti Dışilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Somali'nin terkedilmiş, unutulmuş bir coğrafya haline...

AK Parti Dışilişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Somali'nin terkedilmiş, unutulmuş bir coğrafya haline geldiği sırada Türkiye'nin büyükelçilik açmasının Somali için yeniden hayata dönüş olduğunu söyledi.

Çelik, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yakın ilgisi sayesinde, 'unutulmuş coğrafya' haline gelen Somali'nin yeniden dünyanın gündemine girdiğini söyledi.

Somali'nin kendilerinin ilgisinden önce terkedilmiş bir coğrafya halinde adeta insanlığın hafızasından silinmiş olduğunu belirten Çelik, "Devletler Somali'ye büyükelçilik bile açmıyorlardı. Türkiye'nin ilgisi ve büyükelçilik açması, herkesi telaşlandırdı. Önce Türkiye'nin ilgisinin arkasında hangi siyasi hesabın bulunduğunu bulmaya çalıştılar. Oysa saf insani ilgiydi. Türkiye'nin ardından diğer devletler de büyükelçiliklerini Nairobi'den Somali'ye taşıdılar" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çelik, Türkiye'nin ilgisinin Somali için yeniden hayata dönüş olduğunu, Somali'nin kısa zamanda üzerindeki yükleri atmaya başlayacağını vurgulayarak, "Somali, geldiğimiz noktada unutulmuş coğrafya olmaktan çıktı. Her geçen gün düzeliyor" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: