Çelik, "T.C" iddialarını yalanladı

ANKARA (İHA) - CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce'nin okul tabelalarından "Türkiye Cumhuriyeti (T.C)" ibaresinin kaldırıldığı iddiasına Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, "Bütün okul tabelalarında T.C Milli Eğitim Bakanlığı yazıyor. İddia gerçekle bağdaşmıyor. Bunu beni ve bakanlığı karalamaya yönelik bir gayretkeşlik olarak görüyorum" dedi.

CHP'li İnce, bugün Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) önünde bir basın açıklaması yapıp 9 Ağustos 2006 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanmış "Milli Eğitim Bakanlığı Kurum Tanıtım Yönetmeliği" ile eğitim kurumlarının tabelalarıyla ilgili düzenlemelerde "T.C" ibaresinin kaldırıldığını iddia etti. Ancak yönetmelikte yeni getirilen tabela tasarımlarında tüm tabelaların sol tarafında "MEB Logosu" yer alma zorunluluğu getirilirken, içerisinde "TC Milli Eğitim Bakanlığı" yazılı logo bulunma hükmünü göremeyen Muharrem İnce'ye cevap, Bakan Çelik'ten geldi.

Reklam
Reklam

Çelik, "İddia gerçekle bağdaşmıyor. Bunu beni ve bakanlığı karalamaya yönelik bir gayretkeşlik olarak görüyorum" dedi. Bakan Çelik, Muharrem İnce'nin iddialarının "ciddiye alınacak şeyler olmadığını" söyledi. Okul tabelalarından kesinlikle "T.C' ifadesinin kalkmadığını, logo olarak tüm tabelalarda "T.C. Milli Eğitim Bakanlığı"nın yazılı olduğunu vurgulayan Bakan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yargıtay'a, Danıştay'a, Sahil Güvenlik veya Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bakın, Milli Savunma Bakanlığı'nın önünde bile T.C. ifadesi yok. Bunları yazan insanlar Cumhuriyet'le problemi olan insanlar mı, Cumhuriyeti küçümseyen insanlar mı? Hayır. Herkes biliyor ki burası Türkiye Cumhuriyeti'dir. Benim bunun dışında bir şey aklımın ucundan bile geçmez. Kaldı ki, logoya koyduktan sonra bir de 'T.C Bitlis Anaokulu' diye yazmak komik değil mi?"

Çelik, Okul tabelaları hakkında çok büyük sorun ve şikayetler olduğu için bir standart getirdiklerini anlattı. Türkiye'yi tabela kirliliğinden kurtarmak için okul türüne göre renkli tabela standardı ortaya koyduklarını kaydeden Çelik, "Bir okulun üzerinde 100 metrelik bir tabela, siyahın üzerine mavi, mavinin üzerine yeşil yazılı, alaca bulaca gayri ciddi, okullara uyuşmayan tabelalar vardı. Bunları düzelttik. Ayrıca sabahtan akşama herkes anında tabelaları değiştirecek değil, mevcut tabelaların üzerine yenisini yazacaklar, o kadar" diye konuştu.

Reklam
Reklam