Çelikcan Hizmetlerini İşadamlarına Anlattı

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana'nın bir an önce kısır çekişmelerden kurtulması gerektiğini söyledi.

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Adana'nın bir an önce kısır çekişmelerden kurtulması gerektiğini söyledi.

Çelikcan, Adana Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ADSİAD) Seyhan Oteli'nde düzenlediği "Geleneksel Salı Toplantısı"nda, görevi devraldıktan sonra yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Adana'nın biran önce kısır çekişmelerden kurtulması gerektiğini belirten Çelikcan, şehri yönetenlerin siyasi iradeyi ortaya koyup birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmelerini istedi.

Bunu başaran illerin Adana'dan daha iyi durumda olduğunu vurgulayan Çelikcan, "Adana'da gerekli potansiyel var. Dünyanın en verimli ovalarından birine sahibiz. Hem de birikimi olan sanayi şehriyiz. Turizmden de yeterli payı alabilirsek çok iyi olur. Yerli otomobil üretimi ile ilgili ortaya koyduğunuz irade çok önemli. Bunun altyapısı ve potansiyeli bölgemizde var. Temsa'nın ürettiği araçların dünyanın çeşitli ülkelerinde görmek bizleri mutlu ediyor. Şehrimizin gelişmesi için, birlik ve beraberliği sağlamak zorundayız" dedi.

Reklam
Reklam

Yerel yöneticiliğin çok geniş yelpazesi olduğunu belirten Çelikcan, "Belediyecilik doğumdan ölüme kadar bütün hizmetleri içerisinde barındıran süreklilik isteyen, canlı bir organizma gibidir. Her kesimden insanın katkı koyması yerel yönetimlerin içersinde olması çok önemlidir. Biz bunun için merkez ilçe belediyeleri içerisinde ilk ilçe kent konseyini oluşturduk ve çalışmalarımız devam ediyor" diye konuştu.

Adana'nın göç alan bir kent olduğunu hatırlatan Çelikcan, şöyle devam etti:

"Bizim görevimiz iş, aş ümidiyle bölgemize gelen insanları kent yaşamına alıştırmak ve gettolaşmanın önüne geçmek için yıllar öncesinden önlem almamız gerekirdi. Zenginliğimiz olan kültürlerimizi daha iyi yaşamak için insanlarımızı bir araya getirecek projeler hazırlamamız gerekirdi. Biz insanlarımızı bir arada yaşamalarını sağlamak ve birbirlerini daha iyi tanımaları amacıyla Kültür Evlerimizi hizmete açtık. Burada vatandaşlarımıza her türlü eğitim veriyoruz. Buraya gelen vatandaşlarımız birbirleriyle kaynaşıyorlar. Birbirlerini tanıma imkanına kavuşuyorlar. Bizlerin bu çağda Avrupa olduğu gibi altyapıyla, yolla, parklarla ve spor alanları ile değil şehre kimlik kazandıracak şehri bir arada tutacak veya Adana'mız için çok önemli olan kentlilik bilincini ön plana taşıyacak projeleri konuşmamız lazımdı. Yapısal değişiklikleri her zaman yapabiliriz ama önemli olan zihinsel değişimdir. Bunu da sosyal ve kültürel belediyecilik anlayışı içerisinde vatandaşlarımızı kucaklayarak başarabiliriz. Kültür Evlerimizi de bunun için hizmete açtık. Bunlara 30 yıl öncesinden başlasaydık bugün epey yol almış olurduk."

Reklam
Reklam

Yüreğir Belediyesi olarak 2011 yılı içerisinde yatırım rekoru kırdıklarını belirten Başkan Çelikcan yapılan çalışmalar hakkında da bilgi verdi. Göreve geldiklerinde yapılan anketler sonucu halkın istek ve talepleri doğrultusunda çalışmalar yapıldığını söyleyen Çelikcan, "Yüreğir'de son 20 yılda yapılan yol çalışmasından daha fazla yol çalışmasını son 3 yılda yapmış durumdayız. Araç parkurumuzu geliştirdik ve sağlıklı çalışan bir araç filomuz var. Temizlikle ilgili olarak kötü görüntü veren varilleri kaldırdık yerine çöp konteynerlerini yerleştirdik. Sosyal belediyeciliği unutmadık. Düzenlenen iftar programları, gıda ve giyim yardımlarının yanı sıra 'Hoş Geldin Bebek' kampanyası ile Yüreğir'de yeni doğan bebekleri ziyaret edip bu konuda eğitim almış elemanlarımızla ailelerimizin bilinçlenmesine yardımcı oluyoruz. Onları değişik hediyelerle sevindiriyoruz. Yüreğir'deki bütün parklarımızı yeniden projeli bir şekilde yenilerken Köprülü Mahallesi'nde yapacağımız çok amaçlı ' Kültür Park' ile insanlarımızın burada değişik aktivite sağlamalarına yardımcı olacağız. Bunun yanı sıra bütün bölgemize hitap edecek kültür merkezi inşaatı çalışmamız devam ediyor. Otistik çocukları eğitim merkezi, taziye evleri ve engelli koordinasyon merkezi çalışmaları devam ediyor" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz