Çelikcan: Yollar için 3 yılda 30 milyon lira harcadık

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, göreve geldiklerinde ilçenin en büyük sorunu olarak görülen yol problemine...

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, göreve geldiklerinde ilçenin en büyük sorunu olarak görülen yol problemine el attıklarını belirterek, bugüne kadar sokak, cadde ve bağlı köy yolları için 30 milyon TL’lik harcama yaptıklarını söyledi.

Hilton Oteli’nde belediye meclis üyeleri ve daire müdürlerinin katıldığı basın toplantısında 3 yılın değerlendirmesini yapan Başkan Çelikcan, devraldığı belediye ile bugünkü durumu anlattı.

Gelişmişliğin en büyük göstergelerinden birinin yol olduğunu aktaran Başkan Çelikcan, “Yol demek medeniyet demek” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Yollarla ilgili ciddi problemleri olan ilçede 3 yılda çok önemli çalışmalar yaptıklarını aktaran Çelikcan, 3 yılda 30 milyon lira harcadıklarını hatırlatarak, “Önümüzdeki iki yıl için 20 milyon TL’lik yatırımımızın tüm alt yapısını hazırladık. Bu rakamlar Yüreğir Belediyesinin bizden önce 20 yolda aldığı toplam yol yatırımından daha büyük. Görev süremizin sonuna kadar yol hizmetleri için 50 milyon TL’den fazla para harcamış olacağız. Bugüne kadar 200 bin ton, 1 milyon 600 bin metrekare asfalt kaplama, 400 bin metrekare sathi kaplama yaptık. Yüreğir’in toplam 6 bin sokağının 2 bininde asfalt yama, 600 sokakta kaplama, 430 sokakta kilitli parke, 500bin metrekare, çalışması yaptık. Toplam 2 milyon 500 bin metrekare yol yapımı gerçekleştirdik. 2011 yılının yaz aylarında belediyemize bağlı bütün köy yollarının tesfiye ve asfaltlama çalışmalarını bitirdik.” dedi.

TEMİZLİK HİZMETLERİNE ÖNEM VERDİK

Göreve geldiklerinde çöplerin bir kısmının hala römorklu traktörlerle toplandığını ifade eden Çelikcan, “Personel ve idari yapılanmayı hızlı şekilde bitirdikten sonra 8 adet sıkıştırmalı çöp kamyonunu temizlik filomuza kattık. Bugün 99 mahallemizde 7gün 24 saat etkin temizlik çalışmamız, uzman ekiplerimizle devam ediyor. İlçemizin bir diğer ayıbı olan çöp varilleri ve bunların etrafa yaydığı kötü koku, sinek, hastalık riski ve görüntü kirliliğinden vatandaşımızı kurtarmak için 2 bin 500 adet konteyner alarak ilçemizin tüm sokak ve mahallelerine dağıttık. Temizlikte sınır tanımayan, eksiksiz hizmet anlayışı ilkesiyle temizlik ordumuza konteyner yıkama ve dezenfekte aracını dahil ettik. Henüz birçok ilimizde bulunmayan bu aracımız, çöp konteynerlerini boşalttıktan sonra oldukları yerde yıkıyor, ilaçlıyor ve yerine bırakıyor. Üstelik bu işlem birkaç dakika alıyor.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

KENTSEL DÖNÜŞÜM ŞART

1950’li yıllarda ülke genelinde başlayan iç göç dalgasında doğudan göç edenlerin önemli bir kısmının Adana’ya özellikle de Yüreğir’e yerleştiğini ifade eden Çelikcan, “İlçemizin resmi nüfusunun takriben yüzde 43’ü bu göçle oluşmuştur. Özellikle işsiz, meslek sahibi olmayan ve çok nüfuslu ailelerden oluşan bu göç dalgası haliyle çarpık, plansız kentleşmenin ürünü olan gecekonduları doğurmuştur.” açıklamasında bulundu.

Gecekondulardan oluşan sokak ve mahallelerde sağlık, eğitim, ulaşım hizmetlerini realize etmenin imkânsıza yakın olduğunu dile getiren Çelikcan, “Bu alanlarda yaşayan vatandaşlarımıza kent yaşamının gereklerini ancak kentsel dönüşümle sunacağımızdan dolayı ilçemizde etkin bir çalışma başlattık. İlçede 62 bin 920 adet bina, 140 bin adet konut, 17 bin adet iş yeri bulunmaktadır. Binaların yüzde 85’i kaçak ve plansız yapılaşmadır. İlçe kaçak yapılaşmadan etkilenmiş, gecekondulaşmanın en yoğun olduğu yer. Kentsel dönüşüm projesiyle öncelikle Kışla ve Başak mahallelerinde yaklaşık 3 bin 786 konut yapmayı hedefliyoruz. Bu konutlarda tüm sosyal donatılar (cami, sağlık ocağı, okul, kültürel tesisler, eğlence tesisleri, çarşı, tören alanı ve spor alanları) bulunacak. Bu çalışma sonucunda 10 bölgenin kentsel dönüşüm alanları ilan edilmesini sağladık." dedi.

Reklam
Reklam

KÜLTÜR EVLERİ

İlçenin sosyo-kültürel ve demografik yapısına uygun en önemli projesi olan Kültür Evlerini birer bilgi, eğitim ve meslek yuvası olarak hizmete açtıklarına işaret eden Çelikcan, Levent, 19 Mayıs, Yamaçlı, Kiremithane mahallelerinde yapımlarını tamamladıkları Kültür Evlerinin faaliyete girdiğini kaydetti.

Köprülü Mahallesine yapılan Kültür Evinin inşaatının da tamamlandığını bildiren Çelikcan, “Ulubatlı Hasan Mahallesi Kültür Evinin inşaatı hızla devam ediyor. Kültür Evlerinde; vatandaşlara meslek kursları, öğrencilere yönelik SBS kurslarının yanı sıra kültürel ve sosyal etkinlikler yapılıyor. Buralarda kadınlarımıza, gençlerimize yeni iş imkânları sağlayacak hasta kayıt kabul, biçki-dikiş, kuaförlük, bilgisayar, kırık yama, tekstil, kaynakçılık, kokulu mum, mefruşat, el sanatları, aşçılık, doğal gaz sistemleri, cam-seramik gibi mesleki kurslar yanında bağlama, gitar, halk oyunları, diksiyon, yabancı dil gibi hobi ve sanatsal kurslar da açtık.” ifadesini kullandı.

2012 YILI YENİ PROJELERİ

Reklam
Reklam

Bu yıl çok önemli projeleri hayata geçirerek modern bir şehir oluşturmak için çalışacaklarına işaret eden Çelikcan sözlerini şöyle tamamladı: “Kazım Karabekir Parkı içerisinde yaklaşık 7 bin metrekare alana yapacağımız Yüreğir Kültür Merkezi ilçenin vizyon projelerinden biri. Orijinal mimarisi, çevresindeki yeşil alanları, çok amaçlı konferans ve toplantı salonları ile tüm Adana’nın hizmetinde olacak. Yunusoğlu eski belediye binasını Otistik Çocukları Eğitim Merkezi olarak tahsis ettik tadilat çalışmalarımız devam ediyor. Bu merkezde ilçemizde ikamet eden 25 otistik çocuğumuz sürekli kalabilecek ve hastalığı ile ilgili her türlü eğitimi alacaklar. Mart ayı içerisinde ilk örnek prefabrik taziye evimizi yapacağız. Arkasından 2012 yılı içerisinde 25 civarında taziye evini ilçemizdeki mahallelerin uygun alanlarına inşa edeceğiz. İlçemiz sınırlarında bulunan 60 dinlenme parkımızın baştan sona yenilenmesi için ihalemizi ve yer teslimlerini yaptık. Bu yıl içerisinde yeni konseptini oluşturan; bitki florası, açık hava spor aletleri, yürüyüş yolları, çocuk parkları, dinlenme aparatları bulunacak şekilde parklarımız yenilenecek. Yavuzlar mahallesinde yapılacak Kimsesizler Barınma Evi; ilçemizde yaşayan ancak bakacak kimsesi bulunmayan 70 vatandaşımızın kalabilecekleri insani her türlü ihtiyaçlarının karşılanacağı bir barınma evi olacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz