Çelikcan: Yurt dışındaki Türk okulları bizim gurur kaynağımız

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Türkçeyi yaygınlaştırmak ve Türkiye’yi daha iyi anlatmak amacıyla bütün dünyada...

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, Türkçeyi yaygınlaştırmak ve Türkiye’yi daha iyi anlatmak amacıyla bütün dünyada açılan Türk okullarının çok önemli olduğunu söyledi.
Kırgızistanlı iş adamı Buyubek Düyşembekoz, Kırgız Narin Türk Lisesi Müdürü Halil Koç ve Kimse Yok mu Derneği Başkan Yardımcısı Cemal Soncu, Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan’ı makamında ziyaret ederek, cepken ve kalpak giydirdiler.
Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, ziyaretten memnunluk duyduğunu belirterek, “Birçok ülkeye gittim ama Türk Cumhuriyetlerine gitme imkânım olmadı ve içimde ukde olarak kaldı. İnşallah, en kısa zamanda oradaki kardeşlerimizi de ziyaret etmek istiyorum.” dedi.
Türkçeyi yaygınlaştırmak ve Türkiye’yi daha iyi anlatmak amacıyla bütün dünyada açılan Türk okullarının çok önemli olduğunu belirten Başkan Çelikcan, Kırgız Narin Türk Lisesi Müdürü Halil Koç’a da başarılar diledi.
Bu okulların, dünyanın her tarafına Türkçeyi yaymada çok önemli bir görevi olduğunu belirten Başkan Çelikcan, “Kırgızistan’da eğitim öğretimini sürdüren Türk okullarının yanı sıra dünyanın değişik ülkelerinde açılan ve faaliyetini devam ettiren bu okulların başarısı ve her ülkede örnek olması bizleri mutlu etmektedir. Bu okullar sayesinde Türkiye daha iyi tanıtılmakta ve dilimiz dünyanın her köşesinde konuşulmaktadır. Bu da bizlere ayrıca gurur vermektedir. Buralarda görev yapan herkesi kutluyorum.” diye konuştu.
Çelikcan, bu tür ziyaretlerle dostlukların daha da pekiştiğini ifade ederek, “Aynı dili konuşuyoruz ve inançlarımız aynı. Karşılıklı görüşmelerle diyalogumuzu artırarak, dostluklarımızı daha üst seviyelere çıkarabiliriz.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz