Çelikhan ilçesi Malatya'ya bağlanmak istiyor

Güneydoğu Torosların devamı olan yüksek dağların arasında kurulu bulunan Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi, idari açıdan Adıyaman...

Güneydoğu Torosların devamı olan yüksek dağların arasında kurulu bulunan Adıyaman’ın Çelikhan ilçesi, idari açıdan Adıyaman yerine Malatya’ya bağlanmak istiyor. Adıyaman’a 56 kilometre, Malatya’ya ise 40 kilometre uzaklıkta bulunan ilçede vatandaşlar, temel ihtiyaçlarını karşıladıkları Malatya’ya katılmak istiyor.
Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Sel, Çelikhan'ın Malatya'ya bağlanmasını istediklerini, ancak bunun için Adıyaman-Yeşilyurt-Malatya bağlantı yolunun yapılması gerektiğini söyledi. İlçedeki insanların, ihtiyaçlarını Malatya’dan karşıladıklarına dikkat çeken Başkan Sel, “Çelikhan ilçesi hizmetten mahrum bırakılmış küçük ama şirin bir ilçedir. Adıyaman, bugüne kadar Çelikhan'a sahiplik etmedi. Sosyal ilişki ağı olarak Çelikhanlılar Malatya ile daha sıkı bir ilişki içindedir. Malatya, büyükşehir olmak için iyi bir şans yakaladı. Bu şansı değerlendirebilmesi için Çelikhan kadar nüfusa ihtiyacı var. Malatya, Çelikhan'ı bu manada kullanarak Büyükşehir statüsü kazanmak istiyor. Malatya ilinin yetkilileri ciddi ciddi Çelikhan'ı kendilerine bağlamak istiyorlarsa, öncelikle 1954 yılından beri açık olan ve yer yer 5 metreyi geçmeyen Sürgü arasındaki yola bir el atsınlar. Çelikhan-Yeşilyurt yolunun bir an evvel bitmesini sağlasınlar. Malatya ili, Çelikhan ile ilgili bir şeyler yapsın. Çelikhan halkını kullanarak bir sonuca varılmaz. Çelikhanlıların Malatya'ya bağlanma isteği gerçektir. Referanduma gitse halkın büyük bölümünün 'evet' diyeceğini düşünüyorum. Malatya’nın, büyükşehir olmadan ilçeye hizmet getirmesi gerekir.” diye konuştu.
İlçede yaşayan vatandaşlar da ilçenin Malatya'ya bağlanmasını istediklerini ifade ederek, "Burada yaşayan insanların yüzde 90'ı Malatya'ya bağlanmayı istiyor. Tüm alışverişimizi, genel ihtiyaçlarımızı Malatya'dan sağlıyoruz. Hastamız olduğunda yine Malatya'ya gidiyoruz. İlçeden günde iki araç Adıyaman'a giderken, 10 araç Malatya'ya gidip geliyor." diye ifade ettiler.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz