Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Kaya:

Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, başta tütün üreticileri olmak üzere tüm çiftçilerin sorunlarının çözümünü beklediğini belirtti.

Çelikhan Ziraat Odası Başkanı Abdurrahman Kaya, başta tütün üreticileri olmak üzere tüm çiftçilerin sorunlarının çözümünü beklediğini belirtti.

Kaya, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, Çelikhan ilçesinde yaşanan çiftçilerin tek geçim kaynağı olan tütündeki yasal boşluk üreticilerin endişesini arttırdığını ifade etti.

Kaya, şunları kaydetti:

"Çelikhan ilçemizin arazisinin az olduğu ve çiftçilerimizin kıt kanaat geçindiği gerçeğini bilmeyen yoktur. Ortalama aile başına 1000 metre kare arazi ile geçinen üreticilerimiz bu imkansızlıklara rağmen, devletine bağlılığı ile bilinmektedir. Çelikhanlı çiftçilerimizin rahat yaşamasını sağlamaları için milletvekillerimizin TBMM çatısı altında gerekli olan yasal düzenlemeyi bir an önce yapmalarını arzu ediyoruz.

Reklam
Reklam

Öte yandan ilçenin sulama birliğinin içine girdiği çıkmazdan kurtulması ve tütün dikim sezonunun başlayacağı bu günlerde üreticilerimizin sıkıntı yaşamaması için sorunun bir an evvel çözülmesi gerekiyor. Yerel yöneticilerin bu konuda üzerine düşeni yerine getirmesi gerekiyor. Bu vesile ile 14 Mayıs Çiftçiler Günü'nü kutluyorum."

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz