Çelikhan’da Mısır’da Yapılan Darbey Kınandı

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde Cuma namazı sonrası sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, Mısır’daki darbeyi protesto...

Adıyaman’ın Çelikhan ilçesinde Cuma namazı sonrası sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek, Mısır’daki darbeyi protesto etti.

Eğitim Bir-Sen Çelikhan Şube Başkanı Mehmet Kaya, Çelikhan Ulu Cami önünde sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yaptı. Basın açıklaması ile darbe kınandı.

Mehmet Kaya, basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Mısır halkı tarafından seçilen Cumhurbaşkanı Mursi’yi askeri darbeyle görevden alarak halk iradesi yok sayılmıştır. Mısır’da gerçekleşen darbenin en önemli tarafı işgalci İsrail’dir. Bölge ülkeleri ‘Arap Baharı’ etkisi altında kalmış, düzenlerinin yıkılacağından korkarak darbe sürecini desteklemişlerdir. Mevcut hükümeti, dini siyasete alet etmekle suçlayan darbeciler ve darbe destekçileri General Sisi’nin arkasında oturan Ezher Şeyhini ve Kıptilerin dini liderini görmezden gelerek tarihi bir iki yüzlülük örneği sergilemektedir. Mısır’da ordunun seçilmiş Cumhurbaşkanını görevden el çektirmesi, sivil yönetime karşı askeri darbe yapması kabul edilemez. Çelikhan’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak, Mısır’da halkın tercihine ve iradesine yönelik darbeyi ve darbecileri kınıyoruz ve lanetliyoruz.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz