Çelikhanlı depremzedelere cüzi yardım

ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Çelikhan İlçesi'nde 237 depremzedeye 703 milyar yerine 150 milyon verilmesi vatandaşların tepkisini topladı.

Çelikhan'da 5 ay önce meydana gelen depremden dolayı evleri yıkılan ve hasar gören vatandaşlara dağıtılmak üzere iki ay önce Bayındırlık Bakanlığı tarafından gönderilen 703 milyar liranın sadece 35 milyar lirasının dağıtılması, depremzedelerin tepkisine neden oldu. Kaymakamlık emrine verilen 35 milyar 550 milyon liralık para 237 kişiye eşit bir şekilde kişi başına 150 milyon verilmek üzere dağıtımına başlandı. Bakanlıkça gönderilen 703 milyar liradan sadece 35 milyar liranın dağıtılacağı ve geri kalan paranın da iade edileceği haberi vatandaşların tepkisini çekti.

Reklam
Reklam

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Çelikhan Kaymakamı Mustafa Sarıkaya, "Yaklaşık iki ay önce 237 depremzedeye Bayındırlık Bakanlığı tarafından toplam 703 milyar lira para çıkartmıştı. Çelikhan ilçemizin sigorta kapsamında yer aldığı için kanun gereği gıda yardımı altında kişi başına 150 milyon liradan fazla verilemiyor. Ancak diğer paranın ödenilmesine yönelik birtakım çalışmalar var. Bu çalışmalar sonucunda kanun ve yasalara bir düzenleme yapılıp uygun bir yol bulunulursa kalan paraları da vatandaşlarımıza dağıtacağız. Ancak mevcut yasalar çerçevesinde ancak herkese 150 milyon verebiliyoruz" dedi.