Çelikkol, İsrail'den ayrılıyor mu?

Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol’un yakında görevinden ayrılacağı yolundaki haberler, Ankara tarafından doğrulanmadı.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Tel Aviv Büyükelçisi Çelikkol’un şu aşamada başka bir göreve atanması yönünde bir çalışma yapılmadığını bildirirken, Çelikkol’u aşağılayıcı bir muamele yaparak kriz yaratan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Daniel Ayalon ise, "karardan dolayı üzgün” olduğunu söyledi.

Büyükelçi Oğuz Çelikkol’un, yakında görevinden ayrılacağı ve bir Avrupa ülkesinde görev üstleneceği yolunda İsrail medyasında yer alan haberler, Ankara’da doğrulanmadı. Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Büyükelçi Çelikkol’un şu aşamada başka bir göreve atanması yönünde bir çalışma yapılmadığını bildirdi.

Reklam
Reklam

İsrail’in önde gelen gazetelerinden Yedioth Ahronoth sitesine göre, İsrail Dışişleri Bakanlığı kaynakları, Çelikkol’un bir Avrupa ülkesinde görev üstlenebileceğini, ancak İsrail'den ayrılacağına ilişkin resmi bir bildirim henüz almadıklarını söylediler.

Haaretz gazetesi de, “Türkiye, Büyükelçisinin geri alınmayı talep ettiğini yalanlıyor” başlıklı haberinde “Hem Türk Dışişleri Bakanlığı, hem de İsrail’deki Türk Büyükelçiliği, bu yöndeki bir talebe ilişkin bilgilerinin bulunmadığını söylediler” diye yazdı.

Ancak gazete, Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon’un bu konudaki tepkisini aktarırken “Ayalon, Çelikkol’un yakında istifa edeceği haberler üzerine ‘karardan dolayı üzgünüm ancak bir adamın iradesi, onurudur’ dedi” diye yazdı. (ANKA)