Çeltikte büyük artış bekleniyor

ANKARA (İHA) - Pirinç sektörünün içinde bulunduğu durumun sorunlarının çözümüne yönelik öneriler ile uygulanan politikalar, üretim gibi pek çok konuya açıklık getirecek olan 1. Ulusal Pirinç Forumu toplandı.

Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) ve Pirinç Değirmencileri Derneği işbirliği ile gerçekleştilen ve Ankara Dedeman Otel'de gerçekleştirilen 1. Ulusal Pirinç Formu'na çeltik üreticileri, çeşitli üniversitelerden öğretim görevlileri katıldı. Forumun açılış konuşmasını yapan Pirinç Değirmencileri Derneği Başkanı Turgay Çetin, bütün çeltik üreticilerinin üretimini artırmak tüketiceyi hijyenik ve kaliteli ürün sunmak arzusunda olduklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Forumda konuşan Toprak Mahsülleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Nebi Çelik ise Birleşmiş Milletlerin 2004 yılını 'Pirinç Yılı' ilan ettiğini hatırlatarak, bu yıl çeltikte büyük artış beklediklerini söyledi. Türkiye'de 70 bin hektarlık alanda çeltik üretimi yapıldığını kaydeden Çelik, Türkiye'de 400 bin ton civarında çeltik üretiminin gerçekleştirildiğini belirtti. TMO'nun 2003 yılında 130 bin 619 ton çeltik alımı gerçekleştirdiğini ifade eden Çelik, bu rakamın ülke üretiminin yüzde 35'ine denk geldiğini söyledi.